Bijgewerkt: 21 juni 2024

Gemeente ontbeert toerisme voor goud

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-10-2005

Amstelveen heeft vorige week net geen goud behaald in de verkiezing 'Groenste gemeente van Nederland'. Amstelveen scoorde in het juryrapport van de prestigieuze groencompetitie 'Entente Florale' een 7,9 en moest Zwolle (8,2) net voor laten gaan.

Amstelveen is het goud waarschijnlijk ontglipt door een gebrek aan toerisme. De jury, die overwegend zeer positief was, oordeelde onder meer dat Amstelveen een geweldige trekpleister heeft aan het Broersepark en het Jac. P. Thijssepark.

„De heemparken zijn bijzonder van kwaliteit en voor de gebruikers een oase van rust en fraaie uitzichten." Maar tegelijkertijd was de jury van mening dat de parken en het toerisme in Amstelveen onvoldoende op de kaart zijn gezet: „De jury beveelt aan om beleid te ontwikkelen waarbij Amstelveen met name de heemparken op de kaart zet voor de regio, nationaal en internationaal."

Een andere kritische noot kwam op het gebied van kunst:
„Amstelveen heeft de ambitie om Cobragemeente te zijn. In dit licht wordt de manifestatie van kunst als matig ervaren, ondanks dat er fraaie kunstobjecten te zien zijn," aldus het juryrapport. Wethouder Alink die hoopte op goud, maar uiteindelijk met zilver eindigde, sprak van een geweldig compliment aan de groenmedewerkers. „Het is natuurlijk een fantastisch resultaat. We zullen er in de toekomst alles aan doen om het groenbeleid te perfectioneren."

door André Gerritsen
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.