Bijgewerkt: 23 juli 2024

Gemeente gaat niet in op aanbod DWR

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
04-08-2005

De gemeente Amstelveen gaat niet in op het aanbod van de Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR)om het beheer van de gemeentelijke riolering te gaan uitvoren.

„Door de interne organisatie, die 1 januari 2006 operationeel wordt en met een volledige bezetting en de bijbehorende middelen op onder andere het gebied van beheer en onder van de gemeentelijke rioleringen, bestaat er geen wens om het beheer en onderhoud door derde uit te laten voeren," antwoordt het college aan DWR.

„Verder gaan wij vanaf januari 2006 wijkgericht werken waarbij de 'integraliteit' van de te leveren gemeentelijke producten van groot belang is voor de kwaliteit, kostenbesparing, en tevredenheid van burgers. Het beheer en onderhoud van de riolering dient dient integraal met het beheer en onderhoud van de openbare buitenruimte te worden uitgevoerd."

De gemeente is daarnaast van mening dat de huidige samenwerking niet uitblinkt in effectiviteit. „Na intern onderzoek is gebleken dat de bestaande overlegstructuren tussen DWR en de gemeente Amstelveen de afgelopen jaren op minimale wijze gestalte hebben gekregen."
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.