Bijgewerkt: 3 mei 2024

Geen nieuwe studentenwoningen in Kronenburg Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-07-2023

Demissionaire ministers De Jonge en Harbers nemen een advies voor de bouw van studentenwoningen in Kronenburg niet over. Het gebied ligt al jaren braak, omdat er bouwbeperkingen gelden vanwege vliegtuiglawaai. Een topambtenaar stelde op verzoek van het Rijk een advies met verschillende oplossingen voor. Gemeente en de eigenaren van het gebied zijn teleurgesteld over deze uitkomst en gaan zich herbezinnen op de toekomst voor het gebied.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2021)

De locatie van de geplande nieuwe gebouwen voor 2.500 studentenwoningen in de wijk Uilenstede-Kronenburg in Amstelveen

Floor Gordon (D66) wethouder ruimtelijke ordening: 'Deze uitkomst hadden we niet verwacht. Samen met onze partners, waaronder DUWO, de grootste studentenhuisvester in de regio, de gemeente Amsterdam, de Metropool Regio Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de eigenaren in Kronenburg zetten we ons al jaren in om daar studentenwoningen te realiseren. Daarmee dragen we bij aan de oplossing van het nijpende tekort aan studentenwoningen en willen we de levendigheid terugbrengen in het gebied. Het verzoek om een advies gaf ons hoop op een doorbraak in dit langlopende dossier.'

Geen perspectief. Het Rijk verzocht een topambtenaar een advies op te stellen en verschillende oplossingsrichtingen uit te werken. De inmiddels demissionaire ministers hebben het advies niet overgenomen en Amstelveen moet terug naar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) die namens het ministerie van I en W toeziet op naleving van regelgeving. 'Er is op dit moment geen perspectief voor studentenwoningen. Het zou mooi zijn als politieke partijen zich hard maken om hier wel studentenhuisvesting te realiseren, pal naast de huidige studentencampus'- aldus Floor Gordon.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Ruimtelijke Ordening

Herbezinning. Amstelveen gaat zich met eigenaren herbezinnen op de toekomst van dit gebied. Eigenaren die heel bewust hebben gekozen om met de gemeente de afgelopen vijf jaren samen te werken aan één grote gebiedsontwikkeling met op elkaar afgestemde bouwplannen en voorzieningen. Floor Gordon: 'We hebben hard gewerkt en met een handreiking waren we er vast gezamenlijk uitgekomen. Het deels braakliggende Kronenburg met verouderde en leegstaande kantoren mag en kan geen eindstation zijn.' Lees ook: raadsbrief Teleurstellende uitkomst bewindspersonenoverleg over Kronenburg (pdf 3 pagina’s).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.