Bijgewerkt: 22 september 2023

Geen gerustheid bij D66

Nieuws -> Politiek

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
05-08-2010

Raadslid Michel Becker van de lokale fractie van D66 vindt, dat de mededeling van Unibail-Rodamco (UR), waarin de Stadshart-eigenaar ontkent, dat er dertig huuropzeggingen zijn of worden gedaan, de angst die momenteel leeft onder Stadshart-ondernemers geenszins wegneemt.

UR spreekt in de persverklaring van „een zeer beperkt aantal ondernemers, waarmee het in gesprek is" in verband met „een beperkte herinrichting en renovatie van het Stadshart." Maar tot verbazing van Becker zwijgt UR over de daadwerkelijke aantallen ondernemers, terwijl betrokken zaken met naamen toenaam in het vertrouwelijke rapport worden genoemd.

Becker Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Michel Becker (l) raadslid voor de D66-Amstelveen tijdens een raadsvergadering. Naast hem zit zijn collega fractielid Rien Alink


Ook over de grotere verbouw- en uitbreidingsplannen op middellange termijn die in vertrouwelijk stukken worden blootgelegd wordt niets vermeld. „Ik heb hele andere dingen in zien staan, dan dat ik in het persbericht van UR lees 'zegt Becker verbaasd. Becker is benieuwd om welke aantallen ondernemers het dan wel zou gaan (in het rapport wordt gesproken over zo’n dertig zaken die weg moeten, of moeten verbouwen.) ( red.) en denkt, dat UR zich alleen baseert op zaken die op dit moment lopen.

Op dit moment zouden rond de acht ondernemers in juridische procedures zijn verwikkeld met Unibail-Rodamco, iets anders dan de kwalificatie 'in gesprek zijn' die UR gebruikt. D66 was er als de kippen bij toen deze krant enkele weken geleden al onthulde, dat de Franse Stadshart-eigenaar eenzijdige huuropzeggingen had rondgestuurd aan ondernemers in het Stadshart.

De partij wilde direct in de bres springen voor die ondernemers en is bovendien van mening, dat de gemeenteraad ingelicht moet worden door de verantwoordelijk wethouder. Afgelopen zaterdag deed het nieuwbakken raadslid Becker nog zijn verhaal in het SBS-programma Hart van Nederland, nadat de perikelen rond het Stadshart landelijk in het nieuws waren gekomen. Alle grote nieuwssites, dagbladen en omroepen besteedden sinds vrijdag aandacht aan de kwestie.

D66 heeft inmiddels bijval gekregen van GroenLinks (GL) en Burgerbelangen Amstelveen (BBA), dat het college van B en W nu ook om spoedige opheldering heeft gevraagd nu de kwestie landelijk breed is uitgemeten. Becker is blij met die bredere steun. „D66 initieert na het politieke zomerreces een bijeenkomst over de ontwikkelingen in het Stadshart.

De plannen mogen niet ten koste gaan van plaatselijke ondernemers en de Amstelveense bevolking. Ik ben blij, dat GroenLinks en BBA er ook zo over denken. Hoe meer steun, hoe beter." Lees ook: 'Gemeente niet in positie om vertrek winkels te voorkomen'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.