Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Geef Z! De Amsterdamse Straatkrant cadeau

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-09-2015

Herbert Raat, (VVD) wethouder Financiën informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen:

Geachte raadsleden,

Woensdag 16 september 2015 vroeg GroenLinks raadslid Stieneke Kruijer in de commissie Burger en Samenleving, of de gemeente Amstelveen 'Z! De Amsterdamse Straatkrant' kan ondersteunen. Nu kan dit in de vorm van een subsidie, maar dit is eenmalig en het effect minimaal. In Amstelveen doen we het graag anders.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Vlnr.: Stieneke Kruijer, raadslid van GroenLinks-Amstelveen, Z- straatkrant verkoper en Herbert Raat, (VVD) wethouder Financiën


Bij deze bieden mevrouw Kruijer en ik alle leden van de gemeenteraad en het college van B en W een krant aan. Dit omdat de krant dit jaar 20 jaar bestaat en wij het sociale ondernemerschap graag willen ondersteunen. Het doel van Z!, de straatkrant van Amsterdam, is om dak- en thuislozen te helpen zichzelf te helpen. Met de verkoop van Z! kunnen de verkopers wat geld verdienen en (weer) een basis opbouwen van ritme, sociale contacten en zelfrespect.

Oproep aan u is om één dezer dagen zelf ook een exemplaar te kopen en deze cadeau te geven aan uw buurman, vriend of kennis woonachtig in Amstelveen. Als zij op hun beurt weer hetzelfde doen kunnen we een grote groep Amstelveners op een laagdrempelige manier in aanraking met de Straatkrant laten komen. We stimuleren zo de verkoop en het sociale ondernemerschap wordt direct beloond.

Op de gemeentepagina in Dichtbij zullen we ook aandacht vragen voor dit initiatief. Het zou mooi zijn als het initiatief vanuit verschillende hoeken van de samenleving in beweging komt en we zoveel mogelijk ‘vrienden’ van de Straatkrant kunnen mobiliseren.

Met vriendelijke groet,

Herbert Raat

Wethouder FinanciënAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.