Bijgewerkt: 22 juli 2024

Gedroomde beelden op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
06-07-2012

Op Wester-Amstel exposeren, van 12 juli tot en met 29 juli 2012, Niek Bruynzeel, schilder en Margreet de Kok, beeldhouwster. Het landschap, in de ruimste zin, en het 'gedroomde' zijn van jongs af aan de belangrijkste onderwerpen die in het werk van Niek Bruyzeel terugkomen. Ter ondersteuning van de beweging en het effect in zijn schilderijen gebruikt hij verschillende technieken.

kok Amstelveen
(Foto M. de Kok - 2012)

Werk van Margreet de Kok


Onder de olieverfschilderijen brengt hij een onderschildering aan van kunsthars of acryl en soms geeft zand door de verf de juiste structuur, of het gebruik van dunne transparante glaceerlagen. Een diepe ondergloed in de kleuren en het gevoel van diepte en ruimte zijn kenmerkend voor Bruynzeel’s schilderijen.

Bruynzeel Amstelveen
(Foto N. Bruynzeel - 2012)

Schilderij van Niek Bruynzeel


Voor de beeldhouwster Margreet de Kok heeft werken in hardsteen haar voorkeur maar zij werkt ook in de zachtere steensoorten zoals albast en serpentijn. Met veel liefde voor het ambachtelijk werken; alles met de hand schuren en polijsten, creëert zij beelden die tot in detail kloppen. Veel van de Kok’s beelden zijn geïnspireerd op dieren, gestileerd maar wel heel herkenbaar. Door de essentie van het onderwerp  te vangen en gestileerd weer te geven, creëert zij zachte beelden met strakke vormen.

Openingstijden van de expositie: donderdag t/m zondag 12.00 tot 16.30 uur. Toegang gratis.

Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.