Bijgewerkt: 26 september 2022

Gedragsveranderingen bij jonge mensen met dementie

Nieuws -> Gezondheid

Bron: D66-Amstelveen
12-06-2017

Al enige jaren vraagt D66 in Amstelveen aandacht voor dementie. Zo zijn er door onze inzet (gratis) trainingen door de gemeente georganiseerd. Deze trainingen zijn bijzonder goed gevolgd. Hiermee is een eerste stap gezet om dementie en de verschijnselen ervan bekender en minder 'vreemd' te maken. “En dat is hoognodig”, zegt D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet. “We willen en moeten steeds langer zelfstandig blijven, dus lichte en mildere vormen van dementie gaan we in onze samenleving, de winkels, de voorzieningen en ook in het ov en de wijkcentra tegenkomen”.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 20176)

Anne-Mieke van der Vet (D66-Amstelveen)


In samenwerking met de Alzheimerstichting richten we nu ook onze aandacht op jong-dementen. Dat zijn mensen jonger dan 65, soms zelfs heel veel jonger. In Amstelland en Meerlanden wordt het aantal geschat op ongeveer 200 jong-dementen. De problemen die deze jong-dementen ondervinden zijn nog veel heviger. Het verdriet en de rouw, naast schaamte over hun ziekte zijn heftiger en onbekender.

De Alzheimer stichting zoekt ook in Amstelveen de omgeving en naasten van deze mensen op. Daarom is er op dinsdag 20 juni 2017 een bijeenkomst in De Meent, met jong dementie als thema.

Thema: gedragsveranderingen bij jonge mensen met dementie

Voor de pauze zal Freek Gillissen vertellen over gedragsveranderingen bij jonge mensen met dementie. Hoe moet je daar mee omgaan? Wat kan je nog verwachten? Na de pauze zal Freek uw vragen beantwoorden. Ook zullen een casemanager en een coördinatrice van Mantelzorg en Meer aanwezig zijn, waar u vragen aan kunt stellen. Uiteraard is er ruimte om ervaringen te delen en contacten te leggen.

U kunt zich opgeven voor deze bijeenkomst via e-mail: dementieionq@gmail.com . Ook als u geïnteresseerd bent en op de hoogte wilt worden gehouden kunt u contact opnemen met Jeantien Brugma via bovenstaand e-mailadres of tel. 06-23708097. Om iets te kunnen betekenen en bereiken voor jonge mensen met dementie heeft de projectgroep de input van mantelzorgers en naasten hard nodig. We hopen daarom, dat u aanwezig zult zijn op 20 juni. Datum: 20 juni 2017. Aanvang: 19.30 (inloop vanaf 19.00 uur). Plaats: Ontmoetingscentrum 'De Meent'. Orion 3 (halte De Meent, lijn 51) 1181 AM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.