Bijgewerkt: 5 maart 2024

Gedichtenroute en expositie op buitenplaats Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
24-04-2017

Zoals elk jaar is er weer een route met gedichten uitgezet op buitenplaats Wester-Amstel. Dit jaar is de gedichtenroute gewijd aan de in 2016 overleden Germa Harmsen (1936-2016) uit Amstelveen. Zij was een veelzijdig mens, voormalig onderwijzeres, en had kennis van de meest uiteenlopende zaken. Haar prachtige, toegankelijke gedichten gaan over de natuur, de omgeving, en het leven. De route wordt zaterdagmiddag 29 april 2017 om 12.00 uur geopend. Iedereen is welkom.

Foto Amstelveen
(Foto Jeroen Bijman- 2010)

Dichteres Germa Harmsen in 2010


Expositie op buitenplaats Wester-Amstel . 21 april t/m 7 mei 2017 exposeren Madeleine Metsaars en Joke Janssen op Buitenplaats Wester-Amstel. De schilderijen van Madeleine Metsaars ademen natuur. Afwisselende landschappen, ieder moment van de dag anders, bieden haar inspiratie. De seizoenen leveren een schat aan kleurschakeringen en vormen.

Foto Amstelveen
(Foto Joke Jansen - 2017)

Een bronzen beeld van Joke Jansen


Foto Amstelveen
(Foto Madeleine Metsaars - 2017)

Schilderij van Madeleine Metsaars


Al deze elementen gebruikt zij voor het creëren van een geheel eigen beeldtaal. De beelden van Joke Janssen zijn zowel figuratief als abstract. In brons en klei beeldt zij vooral het menselijk lichaam uit. In steen, voornamelijk marmer en hardsteen, laat Janssen zich leiden door de organische vormen van de steen, herhaling speelt een belangrijke rol in haar werk. Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.