Bijgewerkt: 22 juli 2024

Gedichtenroute 2018 op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
10-05-2018

De jaarlijkse Gedichtenroute wordt op zaterdag 19 mei 2018 georganiseerd op de geheel nieuw geschilderde buitenplaats Wester-Amstel. Vanaf 12.00 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. Deze keer is de route gewijd aan Jan Nooij, die prachtige gedichten schrijft over bijvoorbeeld, de Amstel en de Waver, maar ook over herinneringen. Veel van zijn gedichten zijn melancholiek, maar er zitten ook grappige bij.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Op de prachtige zonovergoten buitenplaats Wester-Amstel, opende dichter en vertaler, Jean Pierre Rawie (1951) op zaterdagmiddag 14 mei 2011 de jaarlijkse Gedichtenroute en leidde de literatuurliefhebbers rond in het park en las zijn gedichten voor vanuit zijn gedichtenbundel 'Woelig stof' (1989)


Jan Nooij is een van de vrijwilligers van het park- en tuinteam van Wester-Amstel, maar hij zet zich ook met liefde in voor allerhande klussen, en verleent hand- en spandiensten voor de groep Literair. Wij lopen door het park, waar de Gedichtenroute is uitgezet, en om de beurt leest één van ons een gedicht voor. Na afloop drinken we nog iets, met mooi weer op de picknickbank bij de kippen, met slecht weer óf in de theekoepel óf in de keuken. Toegang is gratis, aanmelden hoeft niet. Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.