Bijgewerkt: 22 mei 2022

Gedichtendag en open huis bij Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
04-01-2013

Museum Jan van der Togt biedt ter gelegenheid van de landelijke Gedichtendag op donderdag 31 januari 2013 een open huis aan de poëzie en alle Amstelveners die graag gedichten schrijven en voordragen, of ernaar luisteren in een fraai decor.

Het thema dit jaar is ‘muziek’, een onderwerp, dat veel plaatsgenoten zal aanspreken. Wie zich geïnspireerd voelt om een gedicht over bijvoorbeeld een muzikale beleving, of een favoriete artiest te schrijven, kan zijn bijdrage (met telefoonnummer of e-mailadres) tot 25 januari 2013 sturen naar Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE  Amstelveen, of e-mailen naar info@jvdtogt.nl . Lokale dichters, politici en scholieren zullen in elk geval tot de deelnemers behoren.

wiwawit  Amstelveen
(Bron Gedichtendag - 2013)

De Gedichtendag 2013 flyer


Poëzie en muziek zijn altijd al nauw met elkaar verbonden geweest. Al in de klassieke oudheid werden gedichten met instrumenten begeleid. En nog steeds maken zowel de dichter als de muzikant dankbaar gebruik van harmonische klankkleuren, meerstemmige melodieën, opzwepende ritmes en verrassende contrapunten in strofes en refreinen om hun verhaal te vertellen. Sterker nog, poëzie swingt en jivet, ontroert en vervoert, rapt en rockt als nooit tevoren.

Met het thema muziek wordt de Poëzieweek extra feestelijk: poëtische concerten of muzikale poëzie-voordrachten, swingende poetry slams of ingetogen improvisaties, poëzieontbijten met een streepje klassiek of ontmoetingen tussen dichters en singer/songwriters. Wie zijn de troubadours van nu? Kun je dansen op het gedicht? Was Shakespeare een rapper? Staat er ooit een slammer op één? Ontdek het bij een van de vele activiteiten tijdens de Poëzieweek.

Poëzie is de muziek van de ziel,
vooral van grote en gevoelige zielen.
Voltaire

De feestelijke viering van de Gedichtendag, met muziek en een drankje, vindt plaats op donderdag 31 januari 2013 vanaf 16.30 uur. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.