Bijgewerkt: 8 december 2023

Gedeelde smart is halve smart in Europarei, Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
12-06-2012

Uithoorn - Op maandagavond 11 juni 2012 vond in wijkcentrum ’t Buurtnest een ontmoeting plaats voor de gedupeerde bewoners van de Churchillflat, de Straatsburgflat en de De Gasperiflat, die met elkaar hun zorgen rondom de komende sloop konden delen.

Buurtnest Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

Bijeenkomst in 't Buurtnest in Uithoorn


Bewonersvereniging Euro-Parel organiseerde de avond om aan het thema ‘gedeelde smart is halve smart’ handen en voeten te geven. Rond de vijftig bewoners brachten zelfgebakken hapjes mee, waarbij de vrijwilligers van ’t Buurtnest zorgden voor drankjes en aanvullende hapjes.

Het toekomstig verlies van het thuisgevoel, de dierbare woonomgeving en de hartelijke buren, het sociale hart van Europarei, was de draad van het samen komen. In mineur beantwoordde het bestuur van de vereniging de vele vragen van vele bewoners. Ook beloofde het bestuur er alles aan te doen om een goed sociaal statuut te bewaken.

Samen met een mediator zal hieraan gewerkt worden door de eigenaar Eigen Haard en de bestuursleden. Helaas is een mediator keihard nodig. Immers, het vertrouwen in Eigen Haard is diep geschonden. De communicatie, zowel met de gemeente als met de corporatie, verliep vol haken en ogen. De bewoners applaudisseerden voor de moedige bestuursleden.

Hier in Europarei wonen
Dichtbij dat groene land
Waar mensen en kinderen spelen
En groeien in godes hand
Wolken, zon en wind ervaren
Waar mensen elkaar groeten
Hartelijk een praatje maken
Niet omdat  het zou moeten
Europarei:  je eigen huis
Vele visies, vele wensen
Bouwen en renoveren
Een thuis voor al die mensenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.