Bijgewerkt: 5 oktober 2022

Gebruiksvriendelijker parkeersysteem voor bezoekers in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-03-2021

Amstelveners met een bezoekersparkeervergunning kunnen vanaf 31 maart 2021 de kentekens van bezoekers eenvoudiger aanmelden. 'Door de coronacrisis hebben we allemaal ervaren hoe het is om beperkt of helemaal geen visite te kunnen ontvangen. Als straks alles weer normaal is hebben we in Amstelveen alvast een gebruiksvriendelijker systeem draaiende, met een nieuwe website' -aldus Floor Gordon (D66) wethouder Parkeren.

De manier, waarop bewoners tot nu toe hun bezoek aanmeldden werd als omslachtig ervaren. Helemaal als er een extra bezoeker bijkwam. Met name het inloggen met een ander pasnummer en pincode was een steen des aanstoots. Ondernemers die hun personeel aanmeldden voor een betaald parkeergebied in Amstelveen moesten ook te veel stappen doorlopen op het Digitaal Loket, evenals medisch zorgprofessionals zoals huisartsen. Daarnaast moesten zij ook nog hun patiënten aanmelden op deze manier.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Parkeren


Nieuwe website, ook voor ondernemers en zorgprofessionals. Aanmelden van bezoek, personeel of patiënten gaat vanaf 31 maart 2021 via mijn2park.nl. Inloggen kan met het eigen e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord. 'Met het nieuwe systeem is aanmelden gestroomlijnd en een stuk makkelijker' -zegt wethouder Gordon. Bewoners kunnen tot vijf kentekens aanmelden, met uitzondering van gebied 1-Oost, de Schildersbuurt, waar vanwege de hoge parkeerdruk twee kentekens het maximum is. Het aanmelden van een huur- of leenauto kan ook via de site. Het kenteken is direct geactiveerd. Ondernemers en zorgprofessionals kunnen in het nieuwe systeem vanuit één helder overzicht meerdere kentekens aan- en afmelden. Het wijzigen of toevoegen van een kenteken gebeurt met een enkele klik.

Instructie

De website mijn2park.nl is te gebruiken op telefoon, naast de tablet of computer. Alle gebruikers hebben een brief gekregen met instructie over hoe mijn2park.nl te gebruiken. Op www.amstelveen.nl/parkeren staan vanaf 31 maart instructievideo’s over het nieuwe bezoekersparkeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.