Bijgewerkt: 18 mei 2024

Gearresteerd na snoeien struiken

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Weekblad
26-06-2008

Het was schrikken voor Geert Weeda toen hij door de politie van zijn bed werd gelicht en mee moest naar het bureau. Aanleiding: het snoeien van prikkelige struiken bij een speelplaats aan Thuishaven.

„Kinderen spelen hier voetbal," zegt Weeda. „Maar langs het veld stonden struiken met grote scherpe doorns. Als de bal erin belandde, kon die lek raken en voor de kinderen was het gevaarlijk. Ik heb de gemeente gevraagd hier wat aan toe doen, maar die deed niets. Daaromheb ik de struiken gesnoeid, zodat ze geen gevaar meer opleveren."

De gemeente was niet blij met deze eigenzinnige aanpak en deed aangifte van vernieling bij de politie. De gemeente spreekt van een schade van 400 euro. De politie nodigde Weeda uit om op 10 juni 2008 naar het bureau. Dat deed hij niet: „Ik wilde wel, na een schriftelijke oproep. Maar die heb ik niet ontvangen."

Op 11 juni stond de politie op de stoep, lichtte Weeda uit zijn bed en nam hem mee voor verhoor. Een woordvoerder van de politie erkent dat dergelijk optreden bij een vernieling van struiken geen dagelijkse gang van zaken is: „Maar er was wel wat aan vooraf gegaan. Wij doen aan hoor en wederhoor en hebben de heer Weeda gevraagd te komen voor een verklaring.

Zoiets gebeurt met toestemming van de officier van justitie en er is geen schriftelijke uitnodiging nodig. Als iemand niet komt, dan houden we hem aan." Na het verhoor kon Weeda weer naar huis. Het is nog onbekend of hij wordt gedagvaard of dat hem een schikking wordt aangeboden. „Een schikking accepteer ik niet," zegt hij „Ik ben woedend. Ik laat dit voorkomen." Weeda is kritisch over het groenbeleid en heeft nog enkele zaken lopen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.