Bijgewerkt: 25 juli 2024

Gat in 'Der Bogen'

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveenweb
01-03-2016

In het op zaterdag 27 juni 2015 onthulde kunstwerk 'Der Bogen' op het Stadsplein van Amstelveen blijkt een groot gat ontstaan, ontdekten wij op 29 februari 2016. Dit deel van het kunstwerk van Armando bevindt zich eigenlijk een groot deel van de dag in schaduw en daardoor valt de beschadiging niet zo snel op. Wij waren om 11 uur ‘s ochtends op het plein en de stand van de zon scheen toen wel op de achterkant van de boog en was de schade duidelijk zichtbaar. Het is een grote buts boven in de holle boog, waardoor de wand van het blijkbaar dunne brons was opengescheurd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het gat in het kunstwerk is bijna niet te zien


Hoe de schade is ontstaan is op dit moment onbekend, maar door de dunne bronzen wand is het kunstwerk niet bestand tegen eventuele botsingen met kranen en andere grote transport vehikels. De echte oorzaak moet nog worden achterhaald en natuurlijk zal de wand van het kunstwerk hersteld moeten worden. Het zal een dure operatie zijn, want het object is 5 meter hoog en de reparateurs kunnen het niet even vanaf de grond repareren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Een beetje inzoomen en het gat in het kunstwerk wordt goed zichtbaar


Het kunstwerk van Armando kostte 300.000 euro en veroorzaakte bij veel Amstelveners een grote storm van kritiek, toen het gemeentebestuur besloot tot de aanschaf en werd geplaatst op de meest onhandige plek van het Stadsplein van Amstelveen.

'Der Bogen' is het grootse kunstwerk van Armando (geboren als Herman Dirk van Dodeweerd (Amsterdam, 18 september 1929), dat hij speciaal maakte voor Amstelveen en is tevens het grootste werk dat hij creëerde voor een publieke ruimte.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.