Bijgewerkt: 18 mei 2022

Galerie-atelier Papillon wordt geopend

Nieuws -> Cultuur

Bron: Luc Houweling
07-10-2011

Passie voor kunst op een prachtige plek

Op zaterdag 15 oktober 2011 heropent de Duivendrechtse kunstenaar Luc Houweling galerie/atelier Papillon. Papillon ligt in het Amstelpark in Amsterdam Zuid. Houweling exposeert en verkoopt er niet alleen zijn eigen werk, maar ook dat van diverse andere beeldend kunstenaars. Daarnaast biedt hij er cursussen en workshops aan.

“Papillon wordt een plek met een gevarieerd, wisselend aanbod van kunst en design’’, aldus Houweling. “De bezoeker kan er terecht voor schilderijen, lichtobjecten, sieraden, keramiek en luxe cadeauartikelen. Toegankelijke kunst voor een toegankelijke prijs.

Papillon Amstelveen
(Foto Luc Houweling - 2011)

Galerie-atelier Papillon in het Amstelpark in Amsterdam


Papillon moet echt een plek worden waar mensen graag naar binnen komen als ze toch in het Amstelpark zijn.”. U kunt in Papillon niet alleen het werk van diverse beeldend kunstenaars bekijken en kopen, maar ook zelf aan de gang op het creatieve vlak. Houweling biedt cursussen “Tekenen en schilderen voor volwassenen’’, maar ook workshops op maat.

Papillon Amstelveen
(Foto Luc Houweling - 2011)

In de galerie Papillon


Kinderpartijtjes, workshops voor collega’s of vrienden; in overleg is er een heleboel mogelijk. Houweling: “Het Amstelpark is een prachtige plek waar diverse activiteiten worden aangeboden. Creatief bezig zijn past daar prima tussen, eventueel in combinatie met een andere activiteit.

Een kinderpartijtje kan bijvoorbeeld bestaan uit een workshop in Papillon en daarna de speeltuin in of een rondje door het doolhof. Ik probeer zoveel mogelijk op maat te werken en aan te sluiten bij de interesses van de cursist of workshop-deelnemer.”

Papillon Amstelveen
(Foto Luc Houweling - 2011)

Tentoonstelling in de galerie Papillon


Luc Houweling is docent kunstvakken op een middelbare school en werkte als project/educatief medewerker bij de Kunstuitleen Amstelveen. Daarnaast is hij al vele jaren actief als beeldend kunstenaar en deed hij mee aan verschillende exposities. In galerie/atelier Papillon brengt hij zijn expertise en passie voor de kunst op een plek bijeen.

Galier/atelier Papillon ligt in het Amstelpark, tussen de speeltuin en de grote vijver. Iedereen is van harte welkom op woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Voor meer informatie en inschrijven voor cursussen kijkt u op www.galerie-papillon.nl  Adres: Amstelpark 13 1083 HZ AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.