Bijgewerkt: 22 september 2023

Ga stemmen op 16 maart 2022, uw stem telt!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-03-2022

Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en kunt u uw stem uitbrengen. Op 14 en 15 maart kunt u op enkele stembureaus vervroegd uw stem uitbrengen. Weet u al op welke politieke partij u gaat stemmen?

Burgemeester Tjapko Poppens: 'De gemeenteraad is het hoogste orgaan van de gemeente en neemt besluiten over zaken die de directe woon- en leefomgeving van inwoners aangaan. Het is belangrijk dat de gemeenteraad een goede afspiegeling van de samenleving is. Daarom hoop ik dat zoveel mogelijk Amstelveners gaan stemmen op 16 maart. Denk niet: mijn stem maakt niet uit. Elke stem telt!'

Burgemeester Tjapko Poppens vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk Amstelveners gaan stemmen. Daarom stonden de burgemeester en Debby de Heus de raadsgriffier op 8 maart 2022 met een koffiekar op de biologische markt om het gesprek met inwoners aan te gaan om te gaan stemmen. Ook leden van de politieke partijen waren aanwezig om hun programma’s toe te lichten.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Tjapko Poppens burgemeester en Debby de Heus (r) raadsgriffier tijdens de verkiezingscampagne op de markt op het Stadsplein tijdens een koffiepauze op 8 maart 2022


Kieskompas. In Amstelveen doen 12 partijen mee aan de verkiezingen. Voor mensen die nog niet weten op welke partij ze gaan stemmen, is een kieskompas ontwikkeld. Met het kieskompas kunt u de standpunten van verschillende partijen met elkaar vergelijken en zien welke partij het beste bij uw opvattingen past. Kijk op amstelveen.kieskompas.nl.

Volg het lijsttrekkersdebat. Op vrijdag 11 maart 2022 zijn de politieke partijen weer op de markt in het Stadshart. Op 11 maart om 20.00 uur is een lijsttrekkersdebat waarin partijen met elkaar in debat gaan over onderwerpen die in Amstelveen spelen. Het debat vindt van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur plaats bij The International School of Amsterdam (Sportlaan 45). U bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Er kunnen maximaal 200 mensen in de zaal, dus let op: vol = vol. U kunt het lijsttrekkersdebat ook online volgen. Ga hiervoor naar ris2.ibabs.eu/amstelveen. Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op amstelveen.nl/verkiezingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.