Bijgewerkt: 26 mei 2024

G-hockey bij hockeyvereniging Myra in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Sportservice Haarlemmermeer
22-12-2014

In Amstelveen is hockeyvereniging MYRA gevestigd. Een bijzonder aspect van deze vereniging is, dat ze een grote G-afdeling hebben. Hier kunnen kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking terecht om, onder leiding van enthousiaste en betrokken trainers, een spelletje hockey te spelen. Naast de training op zaterdagochtend, wordt ook door een aantal teams serieus mee gedaan aan een G-competitie. Sportservice Haarlemmermeer bezocht deze enthousiaste vereniging.

Al sinds april 2000 houdt hockeyvereniging Myra zich bezig met G-hockey. Het aanbod voor sporters met een beperking bestaat hier dus al bijna 15 jaar. Elke zaterdagochtend, van 10.00 tot 11.00, trainen 50 enthousiaste G-hockeyers op de velden van deze hockeyvereniging. De spelers zijn verdeeld over 5 G-teams, zodat ieder op zijn, of haar niveau kan spelen. Er wordt niet alleen getraind, een aantal teams doet ook mee aan een G-competitie. Daarnaast worden er ook regelmatig toernooien georganiseerd, waar de hockeyers aan mee kunnen doen.

Foto Amstelveen
(Bron Sportservice Haarlemmermeer - 2007)

Een enthousiaste G-hockeyer op het veld


Een van de spelers is Miriam. Miriam is 20 jaar, heeft het syndroom van Down en speelt in de G3. Op de vraag, wat ze zo leuk vindt aan hockey, antwoordt ze: “Ik vind het leuk om samen te werken met de andere spelers en om op het eind een partijtje te spelen. Ik ben verdediger, maar soms sta ik voorin en dan maak ik ook wel eens een doelpunt”. Miriam komt uit Ouderkerk a/d Amstel en via een collega van haar moeder kwam ze in aanraking met het G-hockey in Amstelveen. Ze speelt sinds 2007 bij de club en doet dit met veel plezier. Naast hockey, doet Miriam ook aan yoga en streetdance. Sporten is niet alleen goed voor de gezondheid, maar zorgt ook voor plezier, ontspanning en het opbouwen en onderhouden van sociale contacten. “Ik ga graag naar feestjes van de club en vind het leuk om mee te doen aan toernooien. De avond voor een toernooi in Groningen hebben we met z’n allen op een boot geslapen. Dit vond ik heel leuk”, aldus Miriam.

HV Myra is een van de 16 verenigingen, die mee doet aan het project PAST. Dit project, dat staat voor Passend Aangepast Sporten Traject, is bedoeld voor kinderen en volwassenen die niet mee kunnen komen met een reguliere vereniging. Tegen een gereduceerd tarief kan bij een vereniging 4 keer een proefles worden gevolgd. De verenigingen, die meedoen met PAST, zijn gespecialiseerd om sporters met een achterstand of beperking te ondersteunen, zodat zij toch met plezier kunnen sporten. Andere sporten die in het PAST project vallen, zijn bijvoorbeeld rolstoelbasketbal, G-atletiek en judo. Meer informatie: Voor meer informatie over G-hockey bij hockeyvereniging MYRA kunt u e-mailen naar  G-hockey@hvmyra.nl, of bellen naar 06-28263228. Voor informatie over PAST, klikt u hier of e-mailt u naar: past@sportservicehaarlemmermeer.nl Voor meer informatie over aangepast sporten, kunt u contact opnemen met de regiomedewerker Aangepast Sporten via wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl of 023-5575937Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.