Bijgewerkt: 19 mei 2024

G-atletiek in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Atletiekcentrum Startbaan
23-03-2009

Amstelveen krijgt een nieuwe sportimpuls. Er komt een nieuwe groep atleten, de zogenaamde G-atleten. G-atleten staan ook bekend onder de naam VB-atleten. Sporters met een verstandelijke beperking.

In Amstelveen bestaat al G-voetbal (bij RODA ’23) en G-hockey (bij Myra). G-atletiek komt nu ook bij een aantal atletiekverenigingen in Nederland voorzichtig tot ontwikkeling. In Amstelveen neemt de atletiekvereniging Startbaan het voortouw. Daar wil men vanaf begin april starten met de serieuze training van G-atleten.

De initiatiefnemers Peter Breddels, de oud-voorzitter van de club en Gonneke Swikker, evenmin een onbekende in de club, hebben na een lange informatieronde langs overheden en instellingen de stoute atletiekschoenen aangetrokken en een aparte groep binnen de club opgericht, die ‘self-supporting’ zal zijn qua trainers en vrijwilligers. Er wordt actief gezocht naar deelnemers, maar het enthousiaste duo wil zonder meer beginnen.

G-atleet Amstelveen
(Atletiekcentrum Startbaan - 2009)

De flyer van de G-atletiek open dag


Breddels en Swikker hebben het plan om in ieder geval een ‘open dag’ bij AV Startbaan voor geinteresseerde sporters te organiseren. Men gaat proberen een ‘clinic’voor mogelijke deelnemers te organiseren en minstens een wedstrijd voor G-atleten in het reguliere wedstrijdschema in te passen. De integratie in de vereniging zal niet moeilijk zijn voor de club omdat de G-atleten op woensdagavonden op de baan trainen, dat vanouds een van de gezelligste avonden van de club genoemd mag worden.

Op zaterdag 4 april 2009 wil de G-atletiek officieel van start laten gaan met een open dag in het Atletiekcentrum Startbaan aan de Startbaan te Amstelveen. De open dag begint om 13.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Wie geinteresseerd kan zonder verplichting een demonstratietraining meemaken en al doende een indruk krijgen van de atletieksport. Uiteraard is de deelname gratis. Voor meer informatie over de open dag: Gonneke Swikker: 06-29500077Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.