Bijgewerkt: 23 juli 2024

Fusie laboratoria: Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
01-07-2011

Vanaf 1 juli 2011 gaan het laboratorium van Ziekenhuis Amstelland en het Artsenlaboratorium voor Amstelland samen verder als het Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland, ofwel MDC-Amstelland. Met deze fusie wordt ruim vijftig jaar ervaring met medische diagnostiek gebundeld in één diagnostisch centrum voor de hele regio.

Waarom fuseren?

De twee fuserende laboratoria vullen elkaar goed aan, want patiënten van verloskundigen, huisartsen en specialisten zijn veelal dezelfde personen. Voor de patiënten betekent de fusie, dat zij op meer plaatsen terecht kunnen en met ruimere openingstijden te maken krijgen. Voor de artsen en verloskundigen betekent de fusie een breder assortiment van producten en diensten en uniformiteit in uitslagen en onderzoeksmethoden.

Wat doet het Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland?

Het Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland verzorgt laboratoriumdiagnostiek voor artsen en medisch specialisten. Als een arts of verloskundige bloed, urine of andere lichaamsvloeistoffen wil laten onderzoeken dan gebeurt dat bij een medisch diagnostisch centrum.

Waar is Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland gevestigd?

Het komende jaar brengt MDC-Amstelland alle laboratoriumactiviteiten over naar Ziekenhuis Amstelland. De patiënten kunnen gebruik blijven maken van het bestaande netwerk van ruim 30 afnamepunten in onder andere Amstelveen, De Ronde Venen, Uithoorn, Aalsmeer en Amsterdam. Voor meer informatie www.mdc.amstelland.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.