Bijgewerkt: 18 juni 2024

Funkey scholentoernooi project in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
01-09-2015

Het Funkey scholentoernooi maakt deel uit van het project 'Funkey in Amstelveen'. Bij dit project werken vier sportverenigingen en 17 basisscholen samen met als doel 3400 kinderen van vier tot acht jaar te stimuleren tot goed en meer bewegen. Inmiddels zijn we al een jaar bezig en hebben 9 Amstelveense basisscholen Funkey lessen van ons gehad. De groepen 1 tot en met 4 hebben allemaal 4 lessen van ons gehad: één les hockey, één les honkbal, één les rugby en één les voetbal.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2015)

Activiteiten tijdens Funkey


Deze lessen vonden plaats tijdens de gymlessen op school. Vervolgens, in de zomervakantie, vonden er Funkey Fiesta’s plaats op het Sportpark Sportlaan West te Amstelveen. Daar konden kinderen tussen de 4 en 8 jaar vrijwilliger heen komen om allerlei leuke activiteiten te doen m.b.t. de vier bovengenoemde sporten. Nu is er voor de eerste keer het Funkey scholentoernooi.

Bij het scholentoernooi zijn 4 basisscholen aanwezig: de Triangel, het Palet-Zuid, de Westwijzer en de Willem-Alexanderschool. Zij komen woensdag 23 september 2015 met hun groepen 4 naar het Sportpark Sportlaan West. Om 8.45 uur zijn alle kinderen aanwezig, zodat we om 9.00 uur kunnen beginnen met een welkomstwoord en een gezamenlijke warming-up. Daarna zullen de kinderen in teams naar het juiste veld toe gaan, waar zij wedstrijdjes van de vier de sporten gaan spelen tegen andere scholen. Om 12.00 uur zullen we te horen krijgen welke school er gewonnen heeft en vervolgens gaan de kinderen op eigen gelegenheid weer naar huis.

Funkey?

Funkey’ is van oorsprong een lesprogramma, dat ontwikkeld is door de KNHB (de Koninklijke Nederlandse Hockeybond). Het doel is om kinderen van vier tot acht jaar van alle basisscholen in Nederland kennis te laten maken met hockey. Plezier (FUN) in goed leren bewegen is hierbij de sleutel (KEY). Dit idee is het uitgangspunt voor het project ‘Funkey in Amstelveen’. Hier wordt samengewerkt door vier verenigingen van verschillende sporten; de Amstelveense Rugby Club (ARC), honk- en softbalvereniging de Vliegende Hollanders (DVH), de Nieuwer-Amstelsche Football Club (NFC) en de Hockeyclub Amstelveen (MHC Amstelveen), allen gevestigd op Sportpark Sportlaan West.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.