Bijgewerkt: 25 juli 2024

Fridaynight Run Amsterdam 2011

Nieuws -> Sport

Bron: Bart Hellendoorn
10-05-2011

Op vrijdagavond 13 mei 2011 om 19.30 uur de (gratis) Fridaynight Run vanuit het Amsterdamse Olympisch Stadion: in je eigen tempo een uur hardlopend door Amsterdam. Deze editie wordt opgedragen aan Alpe d'Huzes en dan specifiek het KWF Kankerbestrijding Loopteam.

Foto Amstelveen
(Bron Bart Hellendoorn - 2011)

Runners van de circuitrun


Je krijgt (in de kantine van Atletiekvereniging Phanos) een korte intro over wat de Alpe d'Huzes is, een warming up en daarna kan je onder begeleiding een uur hardlopend door Amsterdam. De tempo's gaan van 9 t/m 13km p/u. Een zogenaamde 'haas' zorgt voor het goede tempo. Het wordt zeer op prijs gesteld als er dan ook een donatie gedaan wordt voor Alpe d'Huzes. Adres Phanos: Olympisch Stadion 1, Amsterdam. Link naar website Alpe d’Huzes: klik hier

Alpe d'Huzes?

Alpe d'HuZes is een actie, waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen, waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen.

Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het in de jaren 2006 tot en met 2010 al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. In 2010 werd een recordbedrag van 12 miljoen euro opgehaald! Het doel voor 2011 is om het recordbedrag van 2010 te verpulveren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.