Bijgewerkt: 20 juli 2024

Fototentoonstelling van Ed van der Elsken onder het A9 viaduct

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-05-2019

De gemeente Amstelveen voegt 10 foto's van bekend fotograaf Ed van der Elsken toe aan de route van ARTZUID Annex Amstelveen. De expositie komt onder het viaduct van de A9 nabij het Stadshart. Bijna alle foto’s zijn afkomstig uit het boek 'Eye love you'. De foto’s zijn gezamenlijk gekozen door de gemeente, Anneke Hilhorst, de weduwe van Ed van der Elsken en het Nederlands Fotomuseum Rotterdam. 

Foto Amstelveen
(Foto-Bron Rob Bogaerts/Anefo/Wikipedia - 1988)

Eduard (Ed) van der Elsken (1925 - 1990) was een fotograaf en cineast


'Het eerste fotoboek dat ik ooit kocht was het schitterende boek ‘AMSTERDAM!’ van Ed van der Elsken. En nu komen er tien foto’s in de Amstelveense openbare ruimte. Een grote eer. Dank aan de familie en het Nederlands Fotomuseum dat zij dit mogelijk hebben gemaakt.' - aldus wethouder Herbert Raat (Cultuur)Ed van der Elsken is één van de grootste Nederlandse fotografen van de 20ste eeuw. Hij debuteerde in 1956 met het fotoboek 'Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés'. Er kwamen in totaal meer dan twintig fotoboeken. Eye love you, het boek waar deze foto’s in staan, was het eerste boek van Ed van der Elsken volledig in kleur. Van der Elsken overleed in 1990.

De beeldenroute ARTZUID Annex Amstelveen is van 19 mei tot 15 september 2019 te bewonderen. Het startpunt is Museum Jan van der Togt. Bezoekers vertrekken hierna via de Bovenkerkerkade richting het Stadshart. Het laatste stuk van ARTZUID Annex Amstelveen is de Keizer Karelweg naar het beeld Roger op de rotonde Amsterdamseweg/Keizer Karelweg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.