Bijgewerkt: 18 mei 2024

Foto's verdachten woninginbraak Rigolettolaan online

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
05-12-2012

Twee jongemannen hebben dinsdagmiddag 13 november 2012 ingebroken in een woning aan de Rigolettolaan in Amstelveen. Er zijn duidelijke foto's van de verdachten. Die zijn te zien op www.politie.nl/gezocht  en worden deze week getoond in de opsporingsprogramma’s Bureau 020 en Ter Plaatse.

Rond half één komen de twee mannen het huis binnen. Ze nemen diverse spullen mee, waaronder een laptop, een telefoon en contact geld. Een buurman ziet in de achtertuin van zijn buren een onbekende man. Hij spreekt de man aan, vertrouwt het niet en belt de politie. Voordat de politie arriveert, hebben de twee de woning via de voorzijde verlaten. Een oplettende buurtbewoner heeft van een van de verdachten een duidelijke foto gemaakt.


Grotere kaart weergeven De Rigolettolaan in Amstelveen

De daders zijn bij de halte Oranjebaan op de (snel)tram gestapt. Ze hebben gebruik gemaakt van tramlijn 5 en metrolijn 51. Ook hiervan zijn beelden beschikbaar. De gestolen spullen zijn vermoedelijk in een donkerkleurige sporttas vervoerd.

Herkent u de mannen op de foto, heeft u iets gezien van de inbraak, of heeft u andere informatie die naar de daders kan leiden? Neem dan contact op met de politie via het tipformulier of bel 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer van deze zaak is woensdagavond 5 december 2012 te zien in Bureau 020 op AT5 (eerste uitzending om 17.20 uur) en donderdag in Ter Plaatse op RTV Noord-Holland (eerste uitzending om 17.40 uur). De uitzendingen worden ieder uur herhaald. Bekijk de beelden van de verdachtenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.