Bijgewerkt: 28 maart 2024

Formele start van de gemeenteraadsverkiezingen van 2022

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-02-2022

Op vrijdag 4 februari 2022 is bekend geworden welke partijen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen en wie er op de kandidatenlijsten van de partijen staan.

In Amstelveen hebben 12 politieke partijen zich aangemeld voor de verkiezingen: VVD, D66, GroenLinks, Burgerbelangen Amstelveen, Partij van de Arbeid (P.v.d.A.), SP (Socialistische Partij), CDA, Actief voor Amstelveen, ChristenUnie, Goed voor Amstelveen, 50PLUS en Belang voor Nederland (BVNL).  

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Burgemeester Tjapko Poppens de voorzitter van het Centraal Stembureau, ondertekent het proces-verbaal op 4 februari 2022 in de raadzaal van Amstelveen


De bekendmaking gebeurde tijdens een openbare zitting van het Centraal Stembureau van de gemeente Amstelveen in de raadzaal door de voorzitter van het Centraal Stembureau, burgemeester Tjapko Poppens. Tijdens de zitting wordt gekeken naar de geldigheid en nummering van de kandidatenlijsten. Met het ondertekenen van het proces-verbaal is de verkiezingst(r)ijd officieel begonnen.

'Wens alle partijen succes toe' - zei de voorzitter van het stembureau. De openbare zitting betekende de formele start van de raadsverkiezingen. De kiezers kunnen voor de volgende partijen stemmen: VVD (lijst 1), D66 (2), GroenLinks (3), Burgerbelangen Amstelveen (bbA, 4), PvdA (5). SP (6), CDA (7), Actief voor Amstelveen (AVA, 8), ChristenUnie (9), Goed voor Amstelveen (10), 50Plus (11) en BVNL (12). Bekijk hier de proces-verbalen van de verkiezingen voor de gemeenteraad van Amstelveen in 2022. Proces-verbalen geven inzicht in hoe bepaalde zaken geregeld of gegaan zijn voor verkiezingen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.