Bijgewerkt: 4 december 2021

Formatie van de nieuwe coalitie van de gemeente Amstelveen is begonnen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-03-2018

Op maandag 26 maart 2018 zijn op initiatief van de VVD-Amstelveen, winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, de lijsttrekkers en fractievoorzitters van alle politieke partijen uitgenodigd voor een eerste duiding van de verkiezingsuitslag. In dit overleg heeft Herbert Raat, fractievoorzitter VVD toegelicht, waarom de VVD samen met D66-Amstelveen het initiatief neemt in de totstandkoming van een stabiele coalitie.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Vlnr.: raadsgriffier Marnix Philips met Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66) aan de onderhandelingstafel op 28 maart 2018


De VVD en D66 hebben hun fractievoorzitters naar voren geschoven als informateur in deze eerste fase van de formatie. Deze week nodigen Herbert Raat en Floor Gordon (D66) alle politieke partijen apart uit voor een eerste gespreksronde. Zij worden ambtelijk ondersteund door de raadsgriffier Marnix Philips. Naar verwachting doen de fractievoorzitters eind volgende week verslag van de opbrengst van deze eerste ronde en ondernemen zij vervolgstappen. Bij de verkiezingen van 21 maart werd VVD de grootste partij met tien zetels, gevolgd door D66 met zeven zetels. In totaal zijn er 37 raadszetels in de gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.