Bijgewerkt: 18 juni 2024

Flower Festival 2015 zet Aalsmeer weer op de kaart als bloemendorp

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Aalsmeer Flower Festival
02-04-2015

Een kleurrijk weekend vol bloemen en planten, inspiratie, eten en drinken, muziek en ander vermaak; dat zijn de ingrediënten voor de tweede editie van Aalsmeer Flower Festival. Het bloemenevenement vindt plaats op 20 en 21 juni 2015 en speelt zich af op vier bijzondere locaties in het waterrijke bloemendorp nabij Amsterdam.

Foto Amstelveen
(Foto Aalsmeer Flower Festival - 2015)

Aalsmeer Flower Festival promo foto


Aalsmeer is wereldwijd bekend door bloemenveiling FloraHolland. De veiling trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar wat het grootste handelsgebouw ter wereld is. Tijdens het Flower Festival ligt de nadruk echter buiten de grenzen van het veilingterrein. Op vier locaties verspreid over Aalsmeer worden bloemen en planten op verrassende wijze onder de aandacht gebracht.

In Aalsmeer-Centrum kunnen bezoekers zich vergapen aan een mozaïek, tot stand gebracht met behulp van basisscholen, dat een schilderij van Vincent van Gogh verbeeldt. Het mozaïek bestaat uit ongeveer duizend planten in twaalf verschillende kleurschakeringen. Plaats van handeling is het Molenplein, waar de 150 jaar oude, nog immer werkende korenmolen een magnifiek uitzicht biedt op het schilderij. In tuinbouwmuseum de Historische Tuin, eveneens in het centrum, krijgt het publiek dit weekend een kijkje in de toekomst. Veredelaars presenteren hier hun nieuwste, nog niet op de markt gebrachte snijrozen. Consumenten kunnen de bloemenpracht keuren.

Bijzonder is ook de locatie Fort Kudelstaart. Het fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en was nog maar zelden toegankelijk voor publiek. In en om het fort wordt het thema bloemen in de kunst verbeeld door diverse kunstenaars en fotografen. Op het voorplein is een foodcourt met eetbare bloemen en biologische producten. Daarnaast is er een ‘groene kamer’ waar duidelijk wordt gemaakt hoe planten kunnen bijdragen aan geluk en gezondheid.

Foto Amstelveen
(Foto Aalsmeer Flower Festival - 2015)

Aalsmeer Flower Festival promo foto


Voor het festival stellen ook enkele bedrijven hun deuren open. Rozenkwekerij Belle Epoque bezit onder meer een prachtige siertuin, waar een high tea genoten kan worden. Bloemschikinstituut Boerma houdt gedurende het weekend demonstraties en workshops. Ook worden hier ‘geurende schilderijen’ getoond.

Historische autobussen rijden een ronde langs de vier locaties. Tussen Aalsmeer-Centrum en Fort Kudelstaart vaart ook een watertaxi. Het festival is gelijktijdig met het landelijke Open Tuinenweekend van KMTP Groei & Bloei. De startlocatie van het Open Tuinenweekend in Aalsmeer is bij het mozaïek op het Molenplein in Aalsmeer-Centrum. Aalsmeer Flower Festival is zaterdag 20 en zondag 21 juni 2015 van 11.00 tot 17.00 uur. Alle locaties zijn gratis te bezoeken. Voor meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.