Bijgewerkt: 17 juni 2024

Flower Art Museum in Aalsmeer zet bloemen in de kunst centraal

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Constantijn Hoffscholte
25-05-2018

Nieuw museum in Aalsmeer opent vanaf vrijdag 6 juli 2018. Het thema bloemen in de kunst is van alle tijden, van vroeger maar zeker ook van nu. Dat is te zien in het Flower Art Museum, een nieuwe bezienswaardigheid in ‘bloemenhoofdstad’ Aalsmeer. In het museum staat de verbeelding van bloemen, planten en natuur in de hedendaagse kunst centraal.

In het Flower Art Museum worden wisseltentoonstellingen georganiseerd met Nederlandse en buitenlandse (top)kunstenaars. Naast een grote solo- of duo-tentoonstelling is er elk kwartaal een thema-expositie te zien met werk van uiteenlopende kunstenaars. Daarnaast biedt het museum plaats aan het Amsterdamse kunstenaarscollectief Tropisme. Ook worden er workshops en lezingen gehouden en komt er een educatief programma voor het basisonderwijs. De eerste grote tentoonstelling is van de Nederlandse kunstenaars Reinoud van Vught en Seet van Hout.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De beeldentuin boven op de tentoonstellingsruimte van Galerie Sous-Terre in juni 2017 in Kudelstaart


Het museum komt in de voormalige reinwaterkelder (een reservoir dat wordt gebruikt om tijdens piekbelasting de toevoer van drinkwater te garanderen) van Aalsmeer aan de Westeinderplassen, recht tegenover de markante watertoren. Voorheen was Galerie Sous-Terre hier gevestigd. Met een binnenruimte van 1.000 vierkante meter, een beeldentuin van dezelfde omvang en ruime parkeergelegenheid leent deze plek zich bij uitstek voor de vestiging van een museum. Voor zover bekend is het Flower Art Museum het eerste museum ter wereld dat volledig in het teken staat van kunst geïnspireerd op bloemen en planten.

Dat Aalsmeer als vestigingsplaats is gekozen, is uiteraard geen toeval. In Aalsmeer staat de grootste bloemenveiling ter wereld. Het dorp nabij Amsterdam en Schiphol staat sinds jaar en dag bekend als het kloppend hart van de bloemenwereld. Het Flower Art Museum komt voort uit een particulier initiatief. Het museum heeft de ambitie op termijn een eigen collectie op te bouwen. Het Flower Art Museum aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer is vanaf 6 juli elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.