Bijgewerkt: 17 juni 2024

Flower Art Museum gratis te bezoeken tijdens Kunstroute Aalsmeer 2018

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Constantijn Hoffscholte
11-09-2018

Het nieuwe Flower Art Museum is komend weekend gratis te bezoeken als onderdeel van de Aalsmeerse Kunstroute. Ook worden er mini-rondleidingen gehouden en gaat de beeldentuin op het dak van het museum open. De 21ste Kunstroute Aalsmeer wordt gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018. Dit evenement onder organisatie van de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer brengt jaarlijks veel kunstliefhebbers op de been. Het in juli geopend Flower Art Museum is een van de locaties en is speciaal voor de gelegenheid een weekend lang gratis te bezoeken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De ingang van het Flower Art Museum in Aalsmeer


Het Flower Art Museum is het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van kunst geïnspireerd op bloemen en planten. Elk kwartaal zijn er nieuwe tentoonstellingen met werk van hedendaagse kunstenaars uit Nederland en het buitenland. Bezoekers van de Kunstroute kunnen o.a. genieten van het monumentale, intuïtieve werk van Reinoud van Vught en Seet van Hout. Ook is er een tentoonstelling over de tuin als inspiratiebron en verrassende fotografie van kunstcollectief Tropisme. Onder de noemer ‘Aalsmeer bloemendorp’ verbeelden Afke en Karin Borgman, Monic Persoon, Joost Veerkamp en Frits Vogel de relatie tussen Aalsmeer, het water en de bloemen.

Beeldentuin. Tijdens de Kunstroute organiseert het museum gratis mini-rondleidingen. Deze zijn beide dagen om 13.00, 14.30 en 16.00 uur en duren circa 20 minuten. Bezoekers kunnen zich aanmelden bij de balie.  Dit weekend gaat ook de heringerichte beeldentuin op het dak van het museum open. Het thema is ‘Birds Paradise’ en er is werk te zien van o.a. Marjolijn Janzen, Leo Nellestein, Berita Valk, Vicky Brinkmann en Maarten Boon.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Rozeninstallatie van beeldend kunstenaar Jacqueline van Kester. De 64 rozen zijn van pure klei gemaakt in verschillende aardkleuren


Het Flower Art Museum richt zich in de eerste plaats op het inrichten van aansprekende tentoonstellingen. Omdat met hedendaagse kunstenaars wordt gewerkt, is de meeste kunst ook te koop. Wie op zoek is naar prachtige (bloemen)kunst, kan hier dan ook terecht. Bezoekers zijn ook welkom in de museumwinkel (met o.a. sieraden en kleine kunstwerken) en de koffiecorner. Voor de Kunstroute is er een aanbieding van koffie of thee met appeltaart en slagroom voor slechts € 4,50. Het Flower Art Museum bevindt zich op Kudelstaartseweg 1 Aalsmeer, tegenover de watertoren. De Kunstroute is beide dagen van 12.00 – 17.00 uur, het museum is zoals gebruikelijk al vanaf 10.00 uur geopend. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl

Kunstroute Aalsmeer 2018? De Kunstroute Aalsmeer is een uniek en inspirerend evenement met landelijke bekendheid dat jaarlijks plaatsvindt in het 3de weekeinde van september. Meer dan 75 (binnen- en buitenlandse) kunstenaars, dichters en musici tonen in één weekend op 27 locaties hun ‘kunsten’ aan meer dan 2000 bezoekers op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 tussen 12-17 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.