Bijgewerkt: 20 juli 2024

Floriworld in Aalsmeer opent eind 2019 haar deuren

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Royal FloraHolland/VolkerWessels
14-12-2017

Floriworld, het experience center van de sierteeltsector, opent eind 2019 de deuren in Aalsmeer. Initiatiefnemers en ontwikkelaars hebben de afspraken geformaliseerd en weten zich verzekerd van het commitment van de gehele sierteeltsector. De initiatiefnemers willen jaarlijks enkele honderdduizenden bezoekers inspireren. In Floriworld laten zij zien wat bloemen en planten kunnen betekenen in het dagelijks leven en daarmee de wereldwijde vraag naar bloemen en planten stimuleren.

Floriworld is enige jaren onderwerp van gesprek geweest. Met name het afgelopen jaar is er op de achtergrond hard gewerkt aan het vervolg van de haalbaarheid van Floriworld. Een experience center dat het groene gevoel moet aanwakkeren bij de vele internationale toeristen die de Metropoolregio Amsterdam bezoeken. Tot 2025 verwacht men een jaarlijkse groei van 3% in het buitenlandse toerisme, dat Nederland aandoet. En de Keukenhof heeft wederom een groei laten zien tot maar liefst 1,4 miljoen bezoekers. De groeiende belangstelling voor Nederland én voor bloemen zijn positieve uitgangspunten voor de realisatie van Floriworld.

Foto Amstelveen
(Bron VolkerWessels - 2017)

Artist impression van de Floriworld met een enorme tulp als blikvanger, het experience center van de sierteeltsector in Aalsmeer. Floriworld opent eind 2019 haar deuren in Aalsmeer. Initiatiefnemers en ontwikkelaars hebben de afspraken geformaliseerd en weten zich verzekerd van het commitment van de gehele sierteeltsector


Begin december 2017 hebben de betrokken partijen Koninklijke VolkerWessels onderneming KondorWessels Projecten, Dutch Experience Group, Royal FloraHolland en Bloemenbureau Holland de laatste stap gezet. In een gezamenlijke bijeenkomst, met een afvaardiging van de gehele sierteeltsector (veredelaars, kwekers, handelsbedrijven en sierteeltpromotie), hebben alle genoemde partijen hun commitment afgegeven en is het zeker dat Floriworld er komt.

Royal FloraHolland is een belangrijke partner in de realisatie en zal naast Bloemen Bureau Holland en Dutch Experience Group een belangrijke aandeelhouder zijn in de stichting Floriworld. Daarbij wordt toegezien dat activiteiten in dit experience center ook daadwerkelijk bijdragen aan een groeiende vraag naar bloemen en planten. De verwachting is, dat in het najaar van 2018 gestart wordt met de bouw en rond de Trade Fair 2019 in Aalsmeer de pré-opening zal plaatsvinden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.