Bijgewerkt: 25 juli 2024

FloraHolland sluit roerige Valentijnsperiode van 2014 goed af

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
14-02-2014

Aalsmeer - FloraHolland heeft in de Valentijnsperiode een grote omzet gedraaid. Er is meer dan 250 miljoen euro Valentijnomzet gerealiseerd, een groei van iets meer dan 3% vergeleken met vorig jaar. En dat terwijl juist in een van de drukste periodes van het jaar FloraHolland werd getroffen door stakingsacties van de vakbonden. FloraHolland en haar medewerkers hebben er alles aan gedaan - en zijn erin geslaagd - om de bedrijfsprocessen op gang te houden voor haar kwekers en kopers. Inmiddels is met de vakbonden een ‘Valentijnsakkoord’ bereikt.

Foto Amstelveen
(Bron FloraHolland - 2010)

Digitale veilingklokken in Naaldwijk van FloraHolland. De klok heeft een schaalverdeling in 100 centen en heeft een wijzer die van hoog naar laag loopt. De veilingmeester zet hoog in en de kopers in de zaal kunnen op een knop drukken, om daarmee de prijs van de door hen gewenste partij vast te stellen


Liefdesbloem nummer 1, de rode Roos, vond gretig aftrek en vinden met Valentijn weer tientallen miljoenen Rozen hun weg vinden naar bestaande, nieuwe en soms geheime liefdes. Hiernaast was er een ruim aanbod van kleurige tulpen te vinden, diverse soorten en kleurschakeringen Chrysanten, bonte Gerbera’s, geurige Freesia’s en Lelie’s, chique Anthuriums en vele andere bloemen en planten in allerlei kleuren, geuren en verschijningen. Gemengde boeketten met hartjesverpakking en planten – zoals Potrozen en Orchideeën - met rode en witte bloemen met speciale hoezen en andere Valentijnversiersels zijn een goed alternatief.

Valentijn komt van oorsprong uit Amerika en is vooral populair in het westen van Europa. De laatste jaren dringt het steeds meer tot het Oosten van Europa door. Het gunstige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor, dat de bloemenproductie voldoende toenam om de grote Valentijnvraag op te kunnen vangen.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.