Bijgewerkt: 21 februari 2024

FloraHolland neemt geluidsscherm in gebruik

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
26-01-2011

AALSMEER- Op dinsdag 25 januari 2011 heeft bloemenveiling FloraHolland Aalsmeer het geluidsscherm aan de Zwarteweg in gebruik genomen. Wethouder Ad Verburg van Aalsmeer stelde samen met vestigingsmanager Marcel Claessen het scherm officieel in gebruik. Dat gebeurde door sluiting van een roldeur in het scherm, dat omwonenden beschermt tegen het geluid van de veiling. Hierbij gaat het met name om geluid van vrachtverkeer.

geluidswand Amstelveen
(Foto Ronald Segaar - 2011)

Vestigingsmanager Marcel Claessen (midden) en wethouder Ad Verburg (rechts) bij het geluidsscherm bij FloraHolland Aalsmeer


FloraHolland Aalsmeer heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de geluidsbelasting die de vestiging uitoefent op de woonomgeving. In intensief overleg met de provincie Noord-Holland en na zorgvuldige afstemming met de omwonenden is een scherm ontwikkeld dat nu en in de toekomst ook voldoet aan de geluidsnormen van de milieuvergunning van FloraHolland. Binnenkort wordt het geluidsscherm beplant met Hedera. Deze groenblijvende klimplanten zorgen dat omwonenden een groen uitzicht hebben.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.