Bijgewerkt: 20 juli 2024

FloraHolland loopt 7010 euro bij elkaar in Wheel of Energy

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
07-06-2011

Op Schiphol staat een reusachtig Wheel of Energy, dat door hardlopers continu in beweging wordt gehouden. Doel daarvan is, sponsorgeld bijeen te brengen voor mensen met kanker. Vrijdagmiddag 3 juni 2011 om 12.00 uur startten Erik Leeuwaarden (financieel directeur FloraHolland), Daan Noteboom (veilingmeester FloraHolland) en Richard Bottram (initiatiefnemer Wheel of Energy) met de '24 uur van FloraHolland'.

flora Amstelveen
(Foto FloraHolland - 2011)

Overhandiging van de cheque aan Richard Bottram (l) initiatiefnemer van Wheel of Energy door Erik Leeuwaarden, financieel directeur FloraHolland


Medewerkers, relaties en vrienden van medewerkers hielden het reusachtige loopwiel op Schiphol een etmaal in beweging. Met dit initiatief werd 7010 euro bijeengebracht. Jan van Velzen, loper van het RoparunTeam FloraHolland, werd zelf getroffen door de ziekte. Hij bedacht het idee om het Wheel of Energy 24 uur draaiende te houden. Zijn teamleden hebben dit idee verder uitgewerkt en uitgevoerd. Elk uur liepen er drie deelnemers in het Wheel. In totaal liepen er ruim zestig deelnemers mee.

Zaterdag 4 juni 2011 om 12.00 uur kwam aan de '24 uur van FloraHolland' in het Wheel of Energy een eind en kon Erik Leeuwaarden met trots de cheque van 7010 euro overhandigen aan Richard Bottram, die zelf ook vier uur meeliep. Het bedrag werd bijeengebracht door FloraHolland en haar medewerkers, door de Dutch Flower Group, door Rijnsburgse inkopers en door verschillende mensen die de lopers sponsorden.  Het Wheel of Energy staat nog tot 9 oktober 2011 voor de aankomsthal op Schiphol. Meer informatie hierover is te vinden op www.wheelofenergy.org.

flora Amstelveen
(Foto FloraHolland - 2011)

Wheel of Energy volop in beweging op het plein voor de aankomsthal van Schiphol


Roparun

Precies een week na de '24 uur van FloraHolland' vertrekken vrijdag 10 juni de teamleden van RoparunTeam FloraHolland naar Parijs voor de volgende missie. Op zaterdagavond 11 juni starten zij in Parijs voor de Roparun. Dit jaar vindt de 20e editie van de Roparun plaats. FloraHolland doet voor de 13e keer mee aan de 520 kilometer tellende estafetteloop van Parijs naar Rotterdam.

Maandagmiddag rond 15.00 uur arriveert het team op de Coolsingel. Ook dit initiatief om geld op te halen voor mensen met kanker wordt gesteund door FloraHolland en haar medewerkers. Het team is vanaf 10 juni 2011 live te volgen op www.roparunteam97.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.