Bijgewerkt: 3 maart 2024

FloraHolland integreert activiteiten TFA

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
14-01-2010

Mavuno Group (Kenia) en bloemenveiling FloraHolland hebben op 14 januari 2010 bekend gemaakt, dat alle activiteiten van Tele Flower Auction (TFA) van Mavuno Group worden geïntegreerd in FloraHolland.

De huidige TFA-aanvoerders verbreden hiermee hun afzetmogelijkheden en versterken hun vermarktingssysteem door aansluiting op de virtuele kloksystemen van FloraHolland. Voor FloraHolland is het een unieke kans, om internationaal assortiment te binden en beschikbaar te stellen voor handelaren en daarmee haar koopkracht te versterken. De integratie zal in de loop van dit jaar worden geëffectueerd.

Flora Amstelveen
(Foto FloraHolland - 2010)

Zittend van links naar rechts: Kieran McGirr (Mavuno Group), Timo Huges (FloraHolland), Peter Zwager (Mavuno Group) en Bernard Oosterom (FloraHolland) tekenen de 'letter of intent'. (Staand van links naar rechts) Ard Reijtenbagh en Erik Leeuwaarden (beiden FloraHolland)


TFA, gevestigd in Amstelveen, verzorgt klokverkoop van aanvoerders uit zowel Oost-Afrika als Nederland. Het hoofdproduct is roos. Het koperspubliek bestaat uit handelaren met vestiging in Nederland die ook inkopen op de vestigingen van FloraHolland.

De integratie betreft alle veilingactiviteiten van TFA. Mavuno Group bestaat naast TFA uit Oserian Development Company (250 hectare kwekerij) in Naivasha, Bloom (bloemenexporteur/ retailleverancier), World Flowers (retailleverancier in Verenigd Koninkrijk), Fast Track Flowers (retailleverancier in Verenigd Koninkrijk), East African Flowers (EAF, inklaring van luchtvracht in Nederland) en Airflo (freight forwarding) in Nairobi.

Marktmogelijkheden

Een belangrijk argument van Mavuno Group om te kiezen voor integratie van TFA in FloraHolland, is de overtuiging dat er zo voor haar kwekers een breder kopersbestand en andere marktsegmenten beschikbaar komen.

Bovendien krijgen de TFA-aanvoerders hiermee aansluiting op de gevirtualiseerde kloksystemen, alternatieve digitale handelssystemen en bemiddelingsverkoop van FloraHolland. Voor TFA-aanvoerders en –kopers betekent het bovendien een efficiencyverhoging in de logistieke keten.

Met de integratie bereikt FloraHolland voor haar kopers een verdere concentratie van aanbod dat volgens een geharmoniseerd en uniform systeem wordt aangeboden. Voor FloraHolland betekent de integratie een kans om een waardevol assortiment van Afrikaanse en Nederlandse kwekers aan FloraHolland te binden. Hiermee wordt de draagkracht, concentratie van koopkracht en de bijdrage aan het totale veilingsysteem verder versterkt.

Over Mavuno Group

De Mavuno Group is gericht op het creëren van groei en resultaten door middel van partnerschappen, samenwerking, het ontwikkelen van synergie en het laten excelleren van talent in de wereldwijde bloemenindustrie. Mavuno biedt een wereldwijde geïntegreerde keten van teler (productie), inkoop, levering en handel voor klanten in alle marktsegmenten. De onderneming bestaat al meer dan 30 jaar. Mavuno Group heeft zeven bedrijven, die werkgelegenheid bieden aan meer dan 6.000 personeelsleden in meer dan 60 landen. Voor meer informatie: www.mavuno.com

Over FloraHolland

De coöperatieve bloemenveiling FloraHolland biedt telers en klanten een netwerk van zes (inter)nationale marktplaatsen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde), een landelijk opererende bemiddelingsorganisatie (FloraHolland Connect) en een internationaal actieve afdeling Import.

De jaaromzet is ruim 3,8 miljard euro. Als wereldwijd grootste veilingorganisatie verwerkt FloraHolland jaarlijks ruim 12 miljard bloemen en planten. Bij FloraHolland werken 4.400 medewerkers. Voor meer informatie: www.floraholland.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.