Bijgewerkt: 1 oktober 2022

FloraHolland Trade Fair 2013 breekt alle records

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
08-11-2013

De FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer, de allesomvattende internationale netwerk- en inspiratiebeurs op het gebied van sierteelt, heeft in 2013 alle records gebroken. 14.000 bezoekers zijn geregistreerd, ongeveer 4000 meer dan in 2012.

Ongeveer 800 standhouders toonden hun bedrijf en product, waarvan zo’n 500 plantenkwekers, 200 bloemenkwekers, 50 veredelaars en nog eens 50 zogenoemde ‘toegevoegde waarde’ stands. Met ongeveer 100 deelnemers meer en 5000 m² meer vloeroppervlak dan vorig jaar, was de beurs groter dan ooit.Verbinding en beleving

De standhouders zijn erg tevreden over het bezoek. Alle geledingen waren goed vertegenwoordigd met eindklanten, groepen genodigden van exporteurs, bloemisten en tuincentra(ketens). Ook de exporteurs met een stand zijn content en met de deelname van de veredelaars is de hele productketen aanwezig.

Dat wordt als een enorme toegevoegde waarde gezien, door zowel kwekers als kopers. In de smaak bij de bezoekers viel The Village die in samenwerking met LM Flower Fashion is opgezet. Bezoekers komen niet alleen voor bloemen en planten, maar ook om zich te laten inspireren. Er zit 'beleving' in The Village.

Klanten en eindklanten vinden, dat daarmee een nieuwe dimensie aan de beurs is toegevoegd. Op het plein worden verbindingen gelegd met kwekers en handel en ook het georganiseerde programma daar werd gewaardeerd. "Zolang de beurs hier is, staan we er. Zonder meer. Hij wordt steeds belangrijker, omdat de directe contactmomenten met klanten spaarzamer worden. Hier kan het relatief makkelijk en op korte termijn," zegt Jeroen Soeterbroek van Luiten Kwekerij

Best Stand Award

Op de tweede dag van de Trade Fair is de Best Stand Award in drie categorieën uitgereikt: snijbloemen, planten en veredeling. In de eerste categorie ontving een groep van bijna 20 samenwerkende topsnijbloemenkwekers (stand 2.2) de Award. Bij de plantenkwekers is het driemanschap Gebr. Nederpel, De Veranda en Jan van Luijk beloond met deze prijs.

Tot slot werd de stand van Schreurs uitgeroepen tot winnaar met de beste stand onder de veredelaars. Karina van den Berg van Scheurs: "Je wil niet weten, hoeveel foto's er genomen worden. We hebben gekozen voor onze grootste rozen- en gerberarassen, Red Naomi! en Kimsey." Een kolossaal hart met de rode roos en een veld met de rose gerbera. Helderder kan het niet. De bloemen in de stand kloppen, niets valt uit de toon. "Het moet perfect, we leggen de lat hoog."

Leukste tuincentrum, supermarkt en bouwmarkt

Tijdens de Trade Fair zijn ook de winnaars bekendgemaakt van de Verkiezing van Het Leukste Tuincentrum en de verkiezing van De Beste Bloemen & Planten Retailer. Een initiatief voor deze afzetkanalen om waarde toe te voegen en onderscheidend vermogen te versterken in de afzet van bloemen en planten. De consument heeft Deen aangewezen als leukste supermarktketen in bloemen en planten. Deen Medemblik was in de internetverkiezing individueel de leukste winkel. Boer Staphorst won de prijs voor de leukste bouwmarkt. Tuincentrum Boers uit Maasdijk is door de consument tot het 'leukste tuincentrum' van ons land uitgeroepen. FloraHolland is dit jaar partner in de organisatie van de verkiezingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.