Bijgewerkt: 27 mei 2024

Flitsende start van volleybalsters AMVJ

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-10-2005

De twee Amstelveense damesvolleybalploegen zijn de competitie dit weekeinde flitsend begonnen. Zowel HCCnet/Martinus als AMVJ pakten met 3-0 de volle winst.

AMVJ wist de nare smaak van het Europese voorseizoen weg te spoelen door Slied-recht Sport binnen uur naar huis te sturen. HCCnet/Martinus klaarde de eerste competitieklus op vreemd terrein eenvoudig.

Rexroth VVC had weinig in te brengen tegen het geweld van de Amstelveense vrouwen.
Sliedrecht-trainster Vera Koenen zag haar kansen om dit seizoen punten uit Amstelveen weg te slepen meteen met vijftig procent gereduceerd. Haar ploeg had weinig in te brengen tegen een bijzonder soepel spelend AMVJ dat toonde zich niet meteen te willen neerleggen bij de verwachte suprematie van HCCnet/Martinus dit seizoen.

Tegen Sliedrecht Sport werd duidehik gemaakt dat 'die andere Amstelveense club' geenszins van plan is voor de tweede plek te strijden. Een dergelijke instelling leeft nog niet in het oosten van het land. Daar raaskallen bobo's van bijvoorbeeld Arke/Pollux over vertrek naar de Duitse competitie. Het door de internationals zelf geopperde plan om veel te trainen bij één club wordt een beetje gezien als hoogverraad binnen het damesvolleybal.

Dat alleen aansprekende prestaties op internationaal niveau de vaderlandse volleybalsport een impuls kunnen geven wordt gemakshalve vergeten. HCCnet/Martinus lijkt echter niet te lijden onder de nationale druk.

De mannen van Brother Martinus kenden een lastige seizoenstart bij de buren van HvA Volleybal. In een zeef goed gevulde Amsterdamse sporthal was het nog even-'billenknijpen' voor de mannen van Michiel van der Kuip. Toch kon een 2-1 achterstand worden weggewerkt en was de eerste competitiewinst een feit.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.