Bijgewerkt: 19 april 2024

Flinke brand in een voormalig boothuis in Aalsmeer

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
04-09-2014

Aalsmeer - Er heeft vanmorgen 4 september 2014 vroeg een flinke brand gewoed in een schuur aan de Uiterweg in Aalsmeer. In de schuur, een voormalig boothuis, stond voornamelijk antiek en er lag verf opgeslagen. De brandweer heeft uitbreiding naar het naastgelegen woonhuis weten te voorkomen. Er raakte niemand gewond.


Grotere kaart weergeven


Rond 6.00 uur vanmorgen brak de brand uit in de schuur aan de Uiterweg. Door de inzet van groot materieel, o.a. een blusboot, heeft de brandweer weten te voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar het naastgelegen woonhuis. De Uiterweg is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer. Dit had vooral te maken met het ingezette groot watertransport.

Dit transport is ingezet om water uit de Westeinderplassen op de plaats van de brand te krijgen. Rond 8.45 uur was de brand onder controle, maar nog niet helemaal uit. Omdat de brand woedt op een lastig te bereiken plek, zal de brandweer nog enige tijd bezig zijn om het vuur helemaal uit te krijgen. Het verkeer over de Uiterweg komt inmiddels stapvoets weer op gang. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Onderzoek zal uit moeten wijzen, wat de oorzaak is van de brand.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.