Finale veld schoolvoetbaltoernooi 2024 in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
25-04-2024

Karel Eykman school JD2 en JE1 is de winnaar van het veld schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen. Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart 2024, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april.

Elke woensdagmiddag kwamen de teams samen op de velden van de Amstelveense voetbalverenigingen RODA'23, RKAVIC en AMVJ Voetbal om de strijd aan te gaan. De wedstrijden werden gespeeld in teams van 6 tegen 6 voor groep 5-6 en 8 tegen 8 voor groep 7-8, waarbij de teams gemengd waren.

Foto Amstelveen
(Foto AmstelveenSport - 2024)

De leerlingen van de Karel Eykman school zijn de winnaar van het veld schoolvoetbaltoernooi 2024

De finale van het toernooi vond woensdagmiddag 24 april 2024 plaats op het veld van RKAVIC. Aan het eind van de middag werd duidelijk zijn wie de glorieuze winnaars van Amstelveen zijn. Bij groep 5-6 kwam de Karel Eykman school als winnaar uit de strijd in de finale tegen de School of Understanding. De finale van groep 7-8 was een zenuwslopende wedstrijd. Waarbij de Karel Eykman school uiteindelijk aan het langste eind trok.

De Karel Eykman school JD2 en JE1 staan nu nog voor grote uitdaging. Zij gaan door naar de regiofinale, georganiseerd door de KNVB, en mogelijk zelfs naar de district- en landelijke finales. De landelijke finales werden twee jaar geleden nog gewonnen door OBS De Westwijzer die toen als de Amstelveense kampioen meedeed.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.