Bijgewerkt: 14 april 2024

Finale Gewoon Anders! Poëziewedstrijd

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
21-08-2008

Zondag 24 augustus 2008 is het zover. Twintig finalisten van de Gewoon Anders! Poëziewedstrijd zullen samen strijden om een mooie hoofdprijs. Geïnteresseerden zijn welkom naar dit dichtspektakel, dat plaatsvindt vanaf 14.00 tot ongeveer 16.00 uur in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen, mee te maken. Presentatie en muzikale omlijsting: Dolly Bellefleur.

Er was heel veel animo voor de poëziewedstrijd. Dichters uit Nederland en zelfs Vlaanderen lieten zich met verve inspireren door de kunstwerken in de tentoonstelling Gewoon Anders! en stuurden in hun enthousiasme zelfs meerdere beeldgedichten op. Uit stapels gedichten koos de jury, bestaande uit Maria Barnas en George Moormann, twintig gedichten. De dichters/finalisten zijn uitgenodigd om deze in het museum ten gehore te brengen, bij het kunstwerk waarop hun gedicht is geïnspireerd. Alle andere dichters zijn eveneens uitgenodigd.

David Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

David, het beeld van Hans-Peter Feldmann op het Sandbergplein voor het Cobra Museum een beetje anders


Gewoon Anders! is de prikkelende titel van de tentoonstelling van het Cobra Museum over seksuele begeerte, gender en identiteitsvorming in de hedendaagse beeldende kunst (t/m 21 september). De tentoonstelling gaat gepaard met een uitgebreid cultureel programma waarin aandacht is voor andere kunstdisciplines die raakvlakken hebben met 'seksuele diversiteit': Gewoon Anders! in poëzie, dans, film en theater. Door de Gewoon Anders! Poëziewedstrijd wil het museum het publiek op een poëtische manier bij de tentoonstelling betrekken.

De oproep luidde een zogenoemd beeldgedicht te schrijven, dit is een specifiek genre omdat het om gedichten over schilderijen, tekeningen, fotografie of film en beelden gaat. Voor een kunstmuseum biedt deze vorm van dichtkunst een bijzondere kans. Het schrijven van een gedicht daagt de tentoonstellingsbezoeker immers uit als dichter in spé (nog) beter naar de kunstwerken te kijken.

Website: Cobra MuseumAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.