Bijgewerkt: 25 juli 2024

Fietstocht Leontien Ladies Ride 2010

Nieuws -> Sport

Bron: Leontien Ladies Ride
08-03-2010

Voor alle vrouwen van Nederland organiseert ex-wielrenster Leontien van Moorsel een geweldige fietstocht, genaamd Leontien Ladies Ride. Vier verschillende edities in vier verschillende steden (Amsterdam, Zwolle, Rotterdam Alexander en ’s-Hertogenbosch) en op vier verschillende data (2 mei, 30 mei, 20 juni en 19 september 2010): het is al jaren een succesvolle formule.

Leontien Amstelveen
(Foto Leontien Ladies Ride - 2010)

Leontien van Moorsel tijdens de Ladies Ride in 2009


Op 2 mei 2010 klinkt het startschot van de tocht in Amsterdam. Voor de tweede keer op een rij vertrekken de deelneemsters uit een historische omgeving voor hun rit door de hoofdstad en omgeving, namelijk het Olympisch stadion.

De allereerste editie van ‘de gezelligste fietstocht van Nederland’ had vijf jaar geleden plaats in ’s-Hertogenbosch. Tijdens deze debuutuitgave reden vierduizend vrouwen door de rustieke Brabantse Meierij, maar intussen is dit aantal gestegen tot achtduizend. In Rotterdam, Amsterdam en Zwolle, de andere steden die Leontien Ladies Ride met open armen hebben ontvangen, namen ook al duizenden dames deel.

Leontien Amstelveen
(Foto Leontien Ladies Ride- 2010)

Leontien van Moorsel en de Amsterdamse wethouder sport, Carolien Gehrels in 2009


De reden dat Leontien de Ladies Ride heeft opgezet, is even simpel als doeltreffend: Nederland, de vrouwen in het bijzonder, aan het bewegen krijgen. Er wordt bovendien veel aandacht besteed aan een gezonde levensstijl, ontspanning en uiterlijke verzorging.

Vanzelfsprekend staat de fietstocht voor vrouwen, ongeacht leeftijd, ambitie of soort fiets, hierbij natuurlijk centraal. Het uitgangspunt van Leontien Ladies Ride is een gezonde en actieve dag, compleet gemaakt met entertainment en een prima verzorging van alle deelneemsters.

De fietsliefhebbers kunnen kiezen uit twee afstanden. De fanatiekelingen rijden een route van 65 kilometer. Degenen die het iets rustiger aan willen doen, kunnen opstappen voor een tocht van 35 kilometer.

Voor de start en na de finish van Leontien Ladies Ride kan iedereen terecht in de zogenoemde Expo Area, het feestterrein met verschillende stands en allerlei  activiteiten. Hier kunnen zowel deelneemsters als ‘achterblijvers’ zich de hele dag vermaken en genieten van een hapje en een drankje. Bovendien zijn er leuke optredens tijdens een traditioneel afsluitingsfeest. Kijk voor meer info op: Leontin’s websiteAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.