Bijgewerkt: 17 juni 2024

Fietsfeest voor het goede doel in Aalsmeer 2015

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Gemeente Aalsmeer
14-04-2015

Boulevard of the Roses bij watertoren tijdens Ride of the Roses

Op 6 september 2015 vindt de 18de editie van de Ride for the Roses plaats. De dag voorafgaand aan de Ride vindt de Pre-Ride plaats. Vanuit verschillende veilingen in Nederland fietsen deelnemers naar Aalsmeer. Het gehele weekend is er van alles te doen in Aalsmeer, want 5 september is ook het begin van de jaarlijkse feestweek. Aalsmeer krijgt zelfs voor een weekend een ‘Boulevard of the Roses’.

Feestelijke ontvangst op Boulevard of the Roses

Tijdens de Ride for the Roses is er een aantal bedrijven en organisaties dat iets speciaals voor de fietsers en het publiek wil gaan doen langs de route. Ook wordt er een Run for the Roses georganiseerd op de atletiekbaan. Het grootste evenement is echter de Boulevard of the Roses bij de watertoren. Het gebied van de Kudelstaartseweg tussen de Zwarteweg en Beethovenlaan zal feestelijk worden aangekleed met uitbundige rozen, stalletjes met eten en drinken en muziek. Het gebied wordt op zaterdag 5 en zondag 6 september omgedoopt tot Boulevard of the Roses.

De organisatie wil hiermee bereiken, dat de bezoekers van de Ride for the Roses naar huis gaan met een positief beeld van Aalsmeer en met het gevoel dat Aalsmeer een plaats is, waar het goed toeven is. Zowel zaterdag als zondag wil ze een overweldigende indruk maken met behulp van vele duizenden rozen. Op zaterdagmiddag om 16.15 uur worden zo’n 350 wielrenners en 500 supporters van de pre-Ride bij de watertoren welkom geheten door burgemeester Jobke Vonk-Vedder en kan er in een gezellige ambiance wat gedronken en gegeten worden. Zaterdagavond is het feest bij de watertoren en is er het jaarlijkse vuurwerkspektakel Vuur en Licht op het Water.

Vuur en Licht op het Water zal, samen met de projectorganisatie en de gemeente de organisatie op zich nemen van dit deel van het Ride for the Roses programma. Het gaat in het bijzonder om de activiteiten op zaterdag 5 en zondag 6 september 2015 op de Kudelstaartseweg langs de oevers van de Westeinde plassen. Het wordt door deze gecoördineerde aanpak mogelijk om een goed op elkaar aansluitend, veilig en spectaculair programma te realiseren voor deelnemers en bezoekers van: de pre-Ride op zaterdagmiddag met 350 wielrenners, Vuur en Licht op het Water op zaterdagavond en de Ride for the Roses op zondag met circa 12.000 deelnemers.

Mike van der Laarse van Vuur en Licht op het Water: “Op zondag 6 september 2015, tussen 12.30 en 14.30 uur willen we de deelnemers aan de Ride een onvergetelijk gevoel bezorgen. Aan het einde van hun rit komen de wielrenners langs de watertoren over de Boulevard of the Roses, op weg naar de officiële finish in Flora Holland. Zij krijgen dan een warm Aalsmeers bad met een mooi uitzicht op de Westeinder, bloemen, muziek en gejuich. Wat wil je nog meer na 100 kilometer fietsen.” Nog sponsors, vrijwilligers en fietsers nodig

Foto Amstelveen
(Foto Arjen Vos - 2011)

Ride for the Roses in 2011


De projectorganisatie is druk bezig met het promoten van de Ride for the Roses. Bij allerlei evenementen kunt u ze tegen komen, zoals bij de Geraniummarkt, de Haringparty in Haarlemmermeer, Aalsmeer Flower Festival, Kudelstaart 777 en de WesteinderWaterWeek.

Wilt u iets doen voor de Ride for the Roses? Kijk op: www.ridefortheroses.nl. Wilt u meefietsen? Inschrijven kan op www.ridefortheroses.nl/mijn-ride/inschrijven.

Over de Ride for the Roses

Op 6 september 2015 vindt alweer de 18de editie van de Ride for the Roses plaats.

Start en finish zijn in de bloemenveiling. De 100 km toer gaat door de hele regio en kent het langste aaneengesloten peloton ter wereld. Daarnaast zijn er twee recreatieve tochten van 25 en 50 km. Stichting Ride for the Roses organiseert de Ride maar wordt daarbij ondersteund door een lokale projectorganisatie. Die is al volop bezig is met de voorbereidingen. Hun gezamenlijke doel is ervoor zorgen dat er een fantastische, veilige Ride komt en dat deelnemers en bezoekers feestelijk worden ontvangen in Aalsmeer. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor KWF Kankerbestrijding. Dat is belangrijk, want nog steeds wordt een op de drie Nederlanders getroffen door deze ziekte. Door onderzoek hopen we dat kanker op termijn een ziekte wordt waar we niet meer aan overlijden, maar mee kunnen leven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.