Bijgewerkt: 18 juni 2024

Fietsen gevaarlijkst op Groen van Prinstererlaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
15-07-2006

De Groen van Prinstererlaan is voor fietsers de gevaarlijkste fietsroute in Amstelveen. Dit blijkt uit de deze week verschenen verkeersveiligheidsmonitor '98-'03.

Samen met de Rembrandtweg, Van der Hooplaan en Sportlaan behoort de Van Prinstererlaan tot die vier gevaarlijkste routes, met name voor de fietsende Amstelvener. In de afgelopen zes jaar kregen in totaal 37 fietsers een ongeluk op één van de routes. Twaalf fietsongevallen hadden op de Van Prinstererlaan plaats.

Alhoewel Amstelveen geen zogenoemde blackspots meer kent (kruispunten waarbij in drie jaar tijd jaar zes of meer ongevallen gebeuren), is het gevaarlijkste kruispunt van de gemeente gelegen aan de Keizer Karelweg. Veruit de meeste ongevallen hebben hier plaats met personenauto's, maar ook fietsers zijn vaak slachtoffer.

In de periode 1998-2003 hebben 6.189 ongevallen plaatsgehad. In 2003 is een aanzienlijke daling van het aantal ongevallen waar te nemen, maar dat komt met name omdat sinds dat jaar geen parkeerongevallen in de registratiemethodiek wordt opgenomen. Opmerkelijk is dat het merendeel van de ongevallen, waarbij slachtoffers vallen, niet vallen op kruispunten maar op wegvakken. Amstelveen wijkt daarmee af van het landelijke beeld.


door André GerritsenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.