Bijgewerkt: 4 oktober 2023

Femke on Tour op Uilenstede

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
06-11-2006

De verkiezingstournee van Femke Halsema zal op woensdag 8 november 2006 Amstelveen aandoen. Op die dag staat “Femke on Tour” in Uilenstede. Femke biedt studenten een lift aan in een milieuvriendelijke aardgasbus naar de VU.

Femke Halsema reist tijdens de maanden oktober en november in een milieuvriendelijke aardgasbus door Nederland. In vier weken doet zij minimaal 25 steden aan. Woensdag zijn Amstelveen en Amsterdam aan de beurt. Vanaf 12.00 uur staat de bus tegenover tramhalte Uilenstede.

Bij en in de bus gaat Halsema in gesprek met studenten en jongeren uit Amstelveen over hún problemen, zorgen, ideeën en wensen. GroenLinks heeft in haar verkiezingsprogramma veel aandacht voor de positie en problemen van studenten en jongeren. Zo pleit GroenLinks voor meer speciale jongerenwoningen, huursubsidie voor iedereen die huurt, dus ook voor studenten op kamers en het omvormen van leegstaande kantoren naar studentenwoningen. Met iedereen die over het thema jongeren/studenten wat te melden of te vragen heeft, gaat Femke graag in gesprek.

Om 12.30 vertrekt de bus naar het terrein van de Vrije Universiteit. Ook daar gaat Femke in gesprek met jongeren en studenten. Andere GroenLinks-kandidaten zijn eveneens aanwezig. Studenten kunnen via speeddates met de kandidaten kennismaken.

Aansluitend vindt van 14.00-15.00 uur op de VU een verkiezingsdebat plaats. Vier grote partijen zijn vertegenwoordigd door Rita Verdonk (VVD), Piet Hein Donner (CDA), Femke Halsema  (GroenLinks) en Ton Heerts (PvdA). Zij gaan met elkaar in debat over drie thema’s.  1. Onderwijs: gaan we voor kwaliteit of voor kwantiteit?

  2. Hoe solidair zijn de verschillende generaties nog met elkaar?   

  3. Wat is de staat van democratie anno 2006?


VU-politicoloog Andre Krouwel treedt op als dagvoorzitter. Het debat vindt plaats in KC-07 in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit.

Op woensdag 8 november wordt tenslotte ‘s avonds in de Griffioen van 17.00 tot 19.00 uur in het kader van de komende verkiezing een verkiezingsmanifestatie voor jongeren gehouden. Op de bijeenkomst zullen ongeveer acht jongeren uit de Amstelveense/Amsterdamse jongeren-afdelingen van de verschillende landelijke partijen aanwezig zijn. Zij zullen het standpunt van hun partij uiteenzetten en verdedigen. Daarnaast is er veel ruimte voor het stellen van vragen over voor jongeren interessante onderwerpen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.