Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Felle kritiek op plan voor golfbaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
18-07-2007

Een golfbaan past niet bij de nagestreefde natuurdoelen voor de Bovenkerkerpolder. Van versterking van het landschap is al helemaal geen sprake.

Dat stelt de organisatie Beschermers Amstelland, die zichzelf 'Trefpunt van boeren, burgers en buitenlui' noemt. Hiermee reageert zij op de ter inzage liggende plannen voor het Golfodrome dat moet komen tussen de Amstel en de wijken Waardhuizen en Groenelaan. De organisatie vindt de illustraties uit het milieueffectrapport misleidend.

'Die moeten aantonen dat het golfcentrum „de landschappelijke ritmiek versterkt".' Maar volgens de Beschermers wordt het karakteristieke kavelpatroon van het landschap juist onomkeerbaar vernietigd. Zij vinden verder dat de gemeente ten onrechte de aanleg van openbare wandel-en fietspaden aanvoert als argument ten gunste van de golfbaan.

'Zonder golfcentrum kunnen deze paden natuurlijk ook worden aangelegd,' aldus de organisatie. Verder menen de Beschermers dat de lichthinder onvoldoende serieus wordt genomen: 'Zeldzame donker wordt avond in, avond uit tot elf uur teniet gedaan.'

Verder zouden de Beschermers graag meer te weten komen over de financiële haalbaarheid van de golfbaan: 'Een gedegen inzicht daarin is van het grootste belang alvorens kan worden besloten tot onomkeerbare ingrepen in het landschap.' Gevreesd wordt dat bij tegenvallende resultaten het restaurant ook voor niet-golfers open gaat en dat er druk komt om de baan uit te breiden.

De Beschermers Amstelland spreken in hun reactie mede namens Landschap Noord-Holland en de Milieufederatie Noord-Holland.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.