Bijgewerkt: 21 september 2023

Feestelijke opening van twee nieuwe zalen bij SAKB OntmoetingLokaal

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB
22-05-2022

Op zaterdag 28 mei 2022 is iedereen welkom om de uitbreiding van SAKB KunstLokaal met twee nieuwe ruimtes te komen vieren. Bij deze feestelijke opening zal er in alle lokalen, zowel de oude als de nieuwe, iets leuks te doen of te zien zijn.

Wie SAKB KunstLokaal al kent, weet dat het een monument is aan de Ouderkerkerlaan 15, waar creatieve cursussen worden gegeven. Denk bijvoorbeeld aan tekenen, schilderen, aquarelleren, beeldhouwen en fotografie. Naast dit gebouw, op nummer 14, is een prachtige voormalige gymzaal, ook monument. Hier was de turnvereniging Odin gevestigd. Zowel deze Odinzaal als de voormalige yogaruimte boven de creatieve lokalen zijn vrij gekomen en binnen de sfeer van SAKB KunstLokaal getrokken. De yogaruimte noemen we het Valkhoflokaal als aandenken aan de tijd dat het gebouw een dependance was van het Keizer Karelcollege. Beide lokalen zijn ondergebracht in een aparte stichting onder de naam OntmoetingLokaal.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De ingang van het SAKB KunstLokaal aan de Ouderkerkerlaan 15, 1185 AB in Amstelveen


Deze uitbreiding gaan we op 28 mei feestelijk vieren en trots showen, waarbij ook de andere lokalen van SAKB KunstLokaal open zullen zijn. Overal is dan wat te doen en iedereen is welkom: jong, oud, Amstelvener, niet-Amstelvener, en mensen met allerlei culturele achtergronden.

Om 11.00 uur is de opening in het Odinlokaal, waarna beide gebouwen tot 17.00 uur gaan bruisen van de activiteiten. De Japanse Gemeenschap, die vaste huurder is van ruimtes binnen het gebouw, doet uitbundig mee. Er zijn workshops zoals tekenen voor kinderen, creatief schrijven, sushi maken, portret tekenen, origami, boetseren, Japans kalligraferen, grafiek. Daarnaast is er veel te zien.

Allereerst de openingstentoonstelling in de Odinzaal van cursisten en vrienden van SAKB KunstLokaal onder het thema ‘Ontmoeting’. Maar ook demonstraties, zoals judo, taekwondo en een Japanse dansvoorstelling. En wat gebeurt er om 14.30 uur bij het ‘Hollands uurtje eten’? Voor het hele programma zie www.sakb.nl Hier vind je ook alle gegevens over de huur van de diverse lokalen. Maar ga vooral eerst kennismaken op een feestelijk moment. Adres: Ouderkerkerlaan 15, 1185 AB Amstelveen. Kijk ook op de website Japanese Communities Platform.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.