Bijgewerkt: 22 mei 2022

Feestelijke Open Dag 2020 bij SAKB KunstLokaal

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB KunstLokaal
30-08-2020

Op zondag 13 september 2020 opent SAKB KunstLokaal van 11.00 uur tot 17.00 uur de deuren voor belangstellenden. In de beide gebouwen aan de Ouderkerkerlaan 14 en 15 zijn tentoonstellingen, demonstraties en creatieve activiteiten voor jong en oud. De Open Dag is gekoppeld aan de Open Monumentendag, er is dus ook gelegenheid om meer te weten te komen over de bijzondere architectuur van de gebouwen. SAKB KunstLokaal deelt het gebouw met de Japanse Gemeenschap Amstelveen, die enthousiast meedoet met deze Open Dag. En er komt hoog bezoek.

Foto Amstelveen
(Bron SAKB - 2020)

Feestelijke Open Dag 2020 bij SAKB KunstLokaal


De coronamaatregelen worden tijdens deze dag goed in acht genomen. In de gebouwen is een looproute uitgestippeld en er mag maar een maximum aantal bezoekers tegelijk binnen zijn. Op nummer 15 kun je binnen zien wat SAKB KunstLokaal aan cursussen en workshops op creatief gebied te bieden heeft en kun je kennismaken met de docenten. Er wordt werk tentoongesteld van cursisten en deelnemers van de Open Ateliers.

Op nummer 14 word je uitgenodigd om zelf mee te doen met korte doorlopende activiteiten: kimono’s tekenen, opgezette dieren tekenen of – voor de kinderen – fotograferen met je smartphone. Ook in lokaal 5, aan de achterkant van nummer 15, is een doorlopende workshop. Daar kun je na 12.30 uur zien hoe behendige vingers de mooiste dieren vouwen met origami. Misschien wil je het zelf ook eens uitproberen.

Foto Amstelveen
(Bron SAKB - 2020)

Feestelijke Open Dag 2020 bij SAKB KunstLokaal


Maar dat is niet alles. Rondom het gebouw zijn kramen opgesteld, waar demonstraties gegeven worden, onder andere van houtsnijwerk, kalligraferen en bloemschikken. Ook hier is werk te zien dat door deelnemers aan cursussen en workshops gemaakt is. Omdat beide gebouwen monumenten zijn en het die dag Open Monumentendag is, is er een speurtocht voor het hele gezin, waarin je uitgenodigd wordt naar bepaalde architectuurdetails te kijken. De speurtocht volgt in de gebouwen de looproute. En natuurlijk is er een prijs te winnen.

Het belooft een bijzondere dag te worden. Te meer daar er hoog bezoek verwacht wordt: om 12.30 uur opent Tjapko Poppens, burgemeester van Amstelveen, persoonlijk de feestelijkheden. Daar zal ook een delegatie van de Japanse ambassade in Den Haag bij aanwezig zijn. ‘Kom, kijk en doe mee’ is het motto van deze dag. Zie ook: www.sakb.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.