Bijgewerkt: 6 juni 2023

Fatale combinatie van drugs- en Fentanyl gebruik in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: OM parket Amsterdam
20-02-2017

De 22-jarige man en 31-jarige vrouw die op 4 september 2016 zijn overleden aan de Meester Bardeslaan, nadat ze onwel waren geworden in een Amstelveense woning, blijken te zijn overleden aan de gevolgen van een fatale combinatie van drugs en Fentanyl. Sectie en uitgebreid onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben tot die conclusie geleid – meldt het OM.

Het gebruik van Fentanyl, al dan niet in combinatie met drugs, kan gevaarlijk zijn. Uit het onderzoek door het NFI is gebleken, dat de slachtoffers verschillende opiaten hadden gebruikt, waaronder Fentanyl in een zeer hoge dosering. Fentanyl, dat als pijnstiller tijdens operaties wordt gebruikt, is een stof met een werking analoog aan die van morfine, maar dan vele malen sterker. De officier van justitie heeft vanmiddag de nabestaanden van de slachtoffers geïnformeerd over de doodsoorzaak van hun dierbaren.

Fentanyl is een morfinomimeticum, een stof met een werking analoog aan die van morfine. Het werkt echter vele malen sterker dan morfine (op gewichtsbasis ongeveer 80 maal). Het wordt in de geneeskunde vooral toegepast als een sterkwerkende pijnstiller tijdens operaties.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.