Bijgewerkt: 27 februari 2024

Facebook introduceert Meta

Nieuws -> Internet

Bron: Facebook
28-10-2021

Even voorstellen: Meta: Een sociaal technologiebedrijf. De metaverse is de volgende evolutie in een lange rij van sociale technologieën, en het is de inluiding van een nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf – meldt Facebook in een bericht op 28 oktober 2021.

'Vandaag tijdens Connect 2021 introduceerde CEO Mark Zuckerberg Meta, dat onze apps en technologieën samenbrengt onder één nieuw bedrijfsmerk. De focus van Meta zal liggen op het tot leven brengen van de metaverse en mensen helpen contact te maken, gemeenschappen te vinden en bedrijven te laten groeien.

De metaverse zal aanvoelen als een hybride van de huidige online sociale ervaringen, soms uitgebreid naar drie dimensies of geprojecteerd in de fysieke wereld. Het zal je in staat stellen meeslepende ervaringen te delen met andere mensen, zelfs wanneer je niet bij elkaar kunt zijn - en samen dingen te doen die je in de fysieke wereld niet zou kunnen doen. Het is de volgende evolutie in een lange reeks van sociale technologieën, en het is de inluiding van een nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf. Mark vertelde meer over deze visie in een brief aan de oprichter.Onze jaarlijkse Connect-conferentie brengt augmented en virtual reality-ontwikkelaars, contentmakers, marketeers en anderen samen om het momentum en de groei van de industrie te vieren. Het virtuele evenement van dit jaar onderzocht hoe ervaringen in de metaverse er de komende tien jaar uit kunnen zien - van sociale connecties tot entertainment, gaming, fitness, werk, onderwijs en handel. We hebben ook nieuwe tools aangekondigd om mensen te helpen bouwen voor de metaverse, waaronder het Presence Platform, dat nieuwe mixed reality-ervaringen op Quest 2 mogelijk zal maken, en een investering van $ 150 miljoen in immersief leren om de volgende generatie makers op te leiden.

U kunt de volledige Connect keynote bekijken en meer te weten komen over hoe de metaverse nieuwe mogelijkheden zal ontsluiten op meta.com. U kunt ook meer te weten komen over ons werk van de afgelopen maanden om het merk Meta te ontwikkelen op onze design blog.

Onze bedrijfsstructuur verandert niet, maar de manier waarop we over onze financiën rapporteren wel. Vanaf onze resultaten voor het vierde kwartaal van 2021, zijn we van plan om te rapporteren over twee operationele segmenten: Family of Apps en Reality Labs. We zijn ook van plan om op 1 december te beginnen met de handel onder de nieuwe aandelentikker die we hebben gereserveerd, MVRS. De aankondiging van vandaag heeft geen invloed op hoe we gegevens gebruiken of delen. Zie ook: Verantwoordelijk bouwen aan de Metaverse, Horizon uitbreiden: Nieuwe financiering om makers te ondersteunen, Introductie van ons nieuwe bedrijfsmerk (2019)

Meta bouwt technologieën die mensen helpen met elkaar in contact te komen, gemeenschappen te vinden en bedrijven te laten groeien. Toen Facebook in 2004 werd gelanceerd, veranderde het de manier waarop mensen met elkaar in contact kwamen. Apps als Messenger, Instagram en WhatsApp gaven miljarden mensen over de hele wereld meer mogelijkheden. Nu gaat Meta verder dan 2D-schermen naar meeslepende ervaringen zoals augmented en virtual reality om te helpen bouwen aan de volgende evolutie in sociale technologie.'

Meta (van het Griekse μετα-, meta-, wat 'na' of 'verder' betekent) is een voorvoegsel dat meer omvattend of overstijgend betekent. In de epistemologie, en vaak in het gewone gebruik, wordt het voorvoegsel meta- gebruikt om over (een eigen categorie) te betekenen. Metadata zijn bijvoorbeeld gegevens over gegevens (wie ze heeft geproduceerd, wanneer, in welk formaat de gegevens zijn enzovoort). In een database zijn metadata ook gegevens over gegevens die zijn opgeslagen in een data woordenboek en beschrijven informatie (gegevens) over databasetabellen zoals de tabelnaam, de eigenaar van de tabel, details over kolommen, - in wezen een beschrijving van de tabel. Ook betekent metamemory in de psychologie de kennis van een individu over de vraag of hij zich iets al dan niet zou herinneren als hij zich zou concentreren op het zich herinneren ervan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.