Bijgewerkt: 29 maart 2024

Extra verwijzingsborden naar parkeerterreinen rond het Oude Dorp

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-10-2022

Deze week zijn er op belangrijke uitvalswegen richting het Oude Dorp in Amstelveen extra borden geplaatst die verwijzen naar parkeerterreinen van het Oude Dorp. Door middel van het plaatsen van deze extra verwijzingsborden wil de gemeente het gemakkelijker maken voor bezoekers van de oude dorpskern om te kunnen parkeren.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveenweb.com - 2022)

Parkeerverwijzingsborden worden geplaatst aan de Keizer Karelweg

De borden verwijzen naar de drie belangrijkste parkeerterreinen: Kazernepad, Raadhuis en Doorweg. Bij elk parkeerterrein  wordt vanaf nu ook doorverwezen naar het volgende parkeerterrein. 'Hierdoor kan een automobilist meteen zien dat er, wanneer het parkeerterrein vol is, doorgereden kan worden naar een volgend parkeerterrein. Dit voorkomt dat bezoekers onnodig rondjes rijden rondom het Oude Dorp. De volgende stap is het instellen van een dynamisch systeem. Hierdoor kunnen automobilisten al vanaf de weg zien of het parkeerterrein vol of vrij is, zodat zij meteen kunnen doorrijden naar het volgende parkeerterrein. Op dit moment onderzoekt de afdeling Verkeer de mogelijkheden hiervoor. We verwachten dit systeem op niet al te lange termijn te kunnen plaatsen' - zegt verkeerswethouder Herbert Raat.

Parkeervoorziening. Op dit moment wordt er ook gekeken naar andere mogelijkheden voor het verbeteren van de parkeervoorzieningen rond het Oude Dorp en het raadhuis, zoals het creëren van extra parkeergelegenheid. De parkeerdruk in en rondom het Oude Dorp is al jaren hoog en er was tot nu toe geen goede parkeergeleiding of –verwijzing. Dit leidt tot zoekverkeer, overlast en verkeersonveiligheid. Een goede parkeervoorziening vergroot de aantrekkingskracht van het Oude Dorp, van het Amsterdamse Bos en de Poel en van de gemeente als werkgever.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.