Bijgewerkt: 2 december 2023

Extra verkeersdrukte in Amstelveen door weekeindafsluitingen A10 Zuid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-05-2019

In mei en juni 2019 wordt vijf weekenden aan de snelweg A10 Zuid gewerkt aan het Zuidasdok, evenals aan het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Hierdoor is de A10 richting Utrecht vijf weekenden afgesloten. Zuidasdok is een project van onder meer de gemeente Amsterdam, het Rijk en de Provincie Noord-Holland, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en het station wordt vernieuwd.

De eerste afsluiting is komend weekend op 11 en 12 mei 2019. De weekendafsluitingen beginnen op vrijdagavond 22.00 uur en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Het vijfde en laatste weekend is de weg ook Pinkstermaandag afgesloten. Vanaf dinsdagochtend 11 juni 05.00 uur zijn de werkzaamheden klaar.

Foto Amstelveen
(Bron Rijkswaterstaat - 2019)

De kaart van de ringweg A10 met de hinderweekeinden rond Amsterdam


Gevolgen voor Amstelveen. 'We verwachten door de afsluiting van de A10 Zuid een toename van verkeer op de A9 en door Amstelveen. De gevolgen voor het verkeer worden in samenwerking met o.a. Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, het GVB en Connexxion nauwlettend in de gaten gehouden. Mocht het nodig zijn dan kunnen er maatregelen worden genomen om de doorstroming te bevorderen, bijvoorbeeld door aanpassing van de instelling van verkeerslichten.' zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer.

Omleidingen. Meer informatie over het project Zuidasdok en de omleidingen zijn te vinden hier. Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in deze weekenden niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal. In de eerste vier weekenden rijden de treinen op maandag weer volgens dienstregeling. In het vijfde weekend is er op Pinkstermaandag 10 juni beperkt treinverkeer. Reizigers van en naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI kunnen gebruikmaken van de metro. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.