Bijgewerkt: 19 mei 2024

Extra overlast op snelweg A9

Nieuws -> Regio

Bron: A9 bereikbaar / Rijkswaterstaat
04-08-2007

De automobilisten die gebruik maken van de snelweg A9 moeten de komende weken rekening houden met ernstige verkeershinder. Op zaterdag 4 augustus 2007 startte het groot onderhoud aan de A9 tussen de knooppunten Velsen en Badhoevedorp. In deze periode is er steeds één rijbaan afgesloten. Het wegverkeer heeft twee versmalde rijstroken beschikbaar in de richting Alkmaar en één versmalde rijstrook in de richting Amsterdam.

A9 afrit 5 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Boven op de afrit 5 bij Amstelveen-Centrum zijn de werknemers van Rijkswaterstaat druk bezig met de wegreparaties. De foto is op zaterdag 4 augustus 2007 gemaakt.Velsen en Badhoevedorp

De meest ernstige verkeershinder wordt verwacht in augustus en september 2007 in beide richtingen op het traject tussen de knooppunten Velsen en Badhoevedorp. Rijkswaterstaat werkt vanaf 4 tot 16 augustus aaneengesloten aan dit deel van de weg.

Om de werkzaamheden te kunnen verrichten, zijn in die periode (4 t/m 19 augustus) slechts drie versmalde rijstroken beschikbaar: twee richting Alkmaar en één richting Amsterdam. In het bijzonder in de spits leidt dit tot zeer ernstige vertragingen.

Holendrecht-Badhoevedorp

Voor het verkeer in twee richtingen worden 6 versmalde rijstroken ingericht. Gedurende een werkdag op maandag 13 augustus 2007 wordt één rijbaan geheel afgesloten. Indien noodzakelijk wordt gedurende de werkzaamheden een omleidingsroute ingesteld via de A4/A10/A2.

A9 verkeershinder  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De verkeershinder duurt tot 20 augustus 2007Vanaf 20 augustus 2007 is dit gedeelte van de A9 weer voor het verkeer beschikbaar. Op bepaalde momenten worden de toe- en afritten ook afgesloten, wat natuurlijk extra irritatie bij de automobilisten kan veroorzaken.

Andere tijden

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers de A9 zoveel mogelijk te mijden, vooral in de spitsuren en liever op andere tijden reizen. Zie hier:  Adviesroutes groot onderhoud A9 (pdf).

A9 verkeershinder  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Verkeer op de snelweg A9 richting Badhoevedorp op 4 augustus 2007


Meer informatie kunt u terecht bij Rijkswaterstaat:

Telefoonnummer: 0800-8002 (gratis)

Websites: Stichting A9 bereikbaar   Van A naar Beter Traffic camera’s


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.